Francesco Totti on kenties AS Roman seurahistorian suurin legenda.

Hän on AS Roman oma kasvatti ja pelasi koko uransa seurassa. Totti pelasi AS Roman edustusjoukkueessa 24 vuoden aikana jopa 785 ottelua. Totti voitti AS Romassa kertaalleen Serie A:n mestaruuden ja kahdesti Coppa Italian.

Totti lopetti uransa kesällä 2017. Tottin viimeiset kaksi kautta AS Romassa olivat hyvin vaikeita. Totti kärsi loukkaantumisista, mutta ei kuulunut kunnossa ollessaan Luciano Spallettin suunnitelmiin. Spalletti sai valtavasti kritiikkiä jätettyään Tottin penkille hänen uransa viimeisessä ottelussa. Totti pääsi kentälle vasta toisella jaksolla.

La Gazzetta dello Sport haastatteli Tottia, joka kertoi uransa viimeisistä kausista. Se oli toden totta vaikeaa aikaa niin Tottille kuin seuran kannattajillekin.

– Tunsin voivani edelleen auttaa joukkuetta, mutta minut jätettiin sivuun. En toivoisi viimeistä kauttani edes pahimmalle vihamiehelleni. Kun et pääse enää tietyssä iässä pelaamaan siten, kuten olet pelannut koko elämäsi, ei kroppasi lepää missään vaiheessa. Se vie mehut kropastasi. Samalla menetät pelirytmin.

– Pääset lopussa kentälle ja huomaat, ettet ehdikään palloon riittävän nopeasti. Pääsi sanoo sinulle täydellisesti, mitä on tehtävä, mutta jalat laahaavat sekunnin myöhässä. Tiedät olevasi muita parempi, mutta pelaamisesta tulee vaikeaa, kun kroppasi ei ole pelirytmissä.