Veikkausliigan kausi 2022 alkoi pääkaupunkiseudun paikallisottelulla HJK-Honka. HJK voitti pelin 1-0 Casper Terhon maalilla, mutta eniten sosiaalisessa mediassa ovat puhuttaneet tapahtuman järjestelyt. Twitterissä on satikutia jaettu sekä HJK:lle että Ruudun TV-lähetykselle.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti sai fanit tuohtumaan tammikuun lopussa, kun hän vihjaili Twitterissä ”tähtihankinnasta”. Tuo tähtihankinta osoittautui lopulta Michelin-kokki Kim Mikkolan värväämisestä HJK:n ravintolapalveluista vastaavaksi.

Uutinen oli sinänsä hieno, mutta ilmeisesti odotetussa kauden avauksessa siitä ei ollut mitään iloa, sillä gourmet-elämyksiä ei sosiaalisen median perusteella näkynyt mailla eikä halmeilla – eikä ilmeisesti edes kokkia. Byyrin Henrik Hyvönen oli mennyt kauden avaukseen tuntia ennen ottelun alkua syöminen mielessään. Hän sai kuitenkin stadionilla tylyn vastauksen:

– Puoliajalla saa vasta ruokaa. Kokki puuttuu.

Hyvösen jatkotwiitin perusteella tarjolla oli ennen peliä vain pullaa, limsaa, kahvia ja olutta. Se niistä edistyneistä ravintolapalveluista sitten.

Tauon alkaessa stadionilla kuului Hyvösen mukaan kuulutus ”tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen raflapuoleen.” Olutjonoissa oli kuitenkin 50-100 ihmistä, joten oluen saaminen taukovartin aikana oli käytännössä mahdottomuus, jos sattui jäämään jonon hännille. Ilmeisesti otteluun ei oltu varauduttu riittävän suurella henkilökunnalla.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
Klubin matsiin tunti ennen peliä ja ajatus syödä jotain.

"Puoliajalla saa vasta ruokaa. Kokki puuttuu."

#HJK

Jo ennen peliä ihmetystä oli herättänyt se, että HJK jakoi tähänkin otteluun yhteistyökumppaniensa kautta ilmaislippuja. Kyseessä oli kuitenkin odotettu kauden avaus ja paikallisottelu, joten ilmaislippujen voisi olettaa kielivän vähäisestä arvostuksesta. Lisäksi ravintolassa pyöritettiin valioliigapeliä, eikä esimerkiksi Ruudun kauden ennakkolähetystä tai viime kauden kohokohtia.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Henrik Hyvönen

@henrikhyv

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
Oli tarkoitus tulla etkoille tähän pääkatsomon yhteyteen. Syömään ja juomaan.

Joku junnu tullut isovanhempiensa kanssa. Pullaa ja limpparia on. Aikuisille kahvia tai olutta.
Viimeinen nillitys: laittakaa nyt se Liverpoolin peli hittoon ruuduista. Oisko jotain viime kauden maaleja tai muuta #Veikkausliiga liittyvää?

Oli joku lopulta tauolla ruokaakin saanut. Annos ranskalaisia perunoita ja kanansiipiä maksoi kymmenen euroa. Ei ehkä ihan sitä ravintolapalveluiden uudistusta, mitä oli odotettu.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

J.Käkönen

@jkakonen
"Michelin-palkittu Kim Mikkola mullistaa Bolt Arenan ravintolapalvelut." #Veikkausliiga

Matsisapuskat

@matsisapuskat
Ranskalaiset ja siivet HJK:n ottelussa (@hjkhelsinki, Veikkausliiga)

💶: 10 €

Suomalainen urheiluväki on usein tupannut tulemaan vähän turhan viime tipassa otteluihin. Järjestävän tahon soisi silti taustat tuntevan ja reagoivan riittävällä porttihenkilökunnalla. Nyt monet myöhästyivät ottelun alusta pitkien sisäänpääsyjonojen vuoksi. Ajoissa paikalle saapumiseen motivoisi varmasti ainakin se, jos tietäisi ruoka- ja juomapalveluiden olevan kunnossa.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Olli Alanen

@otalanen
Näin toimii palvelut #HJK kauden avauksessa. Ehkä tässä pääsee jossain vaiheessa matsiinkin. #Veikkausliiga

Ville Suutarinen

@suutvil
Twitterin sekä WhatsApp-raporttien mukaan #Veikkausliiga-kauden alku yllätti Suomen suurimman seuran.

Ei tarvitse ihmetellä, mikäli osa asiakkaista kokevat tänään sesongin ensimmäisen ja viimeisen ottelutapahtuman.

Oma lukunsa kauden nihkeässä alussa on sekin, että Ruudun ottelulähetys ei toiminut ajallaan. Lähetyksen ottelusta piti alkaa kello 14.15, mutta moni pettyi pahasti, kun kuvaa Helsingistä ja Ruudun studiosta ei tullutkaan. Ruutu pahoitteli tapahtunutta ja twiittasi lopulta kello 15.06, että tekniikka on kunnossa ja lähetys toimii. Ottelu Helsingissä alkoi kello 15.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Mikko Rahja

@micorabbe
Näin alkaa #Veikkausliiga-kausi 2022.

Kuten arvata saattaa, on nurina ollut suurta ja kritiikki epäilemättä ihan perusteltua.

– Veikkausliigan alkuun on ollut aikaa valmistautua viisi kuukautta. Kun h-hetki koittaa, ei lähetyksessä näy kuva ja Suomen suurimman seuran ottelutapahtumassa palvelut sakkaavat. Ei meillä olisi varaa tällaiseen, Tuukka Kotimäki kirjoitti.

– Ruutu ei toimi, HJK:n ottelujärjestelyt ilmeisesti täysin onnettomat. Farssilla liikkeelle. Miksi ei osata, eikö kiinnosta vai puhdasta kyvyttömyyttä, Esa Leppälä kysyi.

Tuukka Kotimäki

@tkotimaki
#Veikkausliiga :n alkuun on ollut aikaa valmistautua viisi kuukautta. Kun h-hetki koittaa, ei lähetyksessä näy kuva ja Suomen suurimman seuran ottelutapahtumassa palvelut sakkaavat.

Ei meillä olisi varaa tällaiseen!

Esa Leppälä

@Elmo_jkl
Ruutu ei toimi, HJK:n ottelujärjestelyt ilmeisesti täysin onnettomat. Farssilla liikkeelle. Miksi ei osata, eikö kiinnosta vai puhdasta kyvyttömyyttä? @Veikkausliiga @RuutuUrheilu #veikkausliiga #hjk #ruutu