Argentiinalaislegenda Diego Maradonan käyttämän pelipaidan uskotaan tuottavan huutokaupassa ainakin 4,8 miljoonaa euroa, kertoo ESPN.

Kyseessä on pelipaita, jota Maradona käytti vuonna 1986 MM-puolivälierässä Englantia vastaan. Paidan omistaa Englannin keskikentällä pelannut Steve Hodge, joka vaihtoi paitoja Maradonan kanssa ottelun jälkeen.

Argentiina voitti ottelun 2-1 Maradonan kahdella kuuluisalla maalilla. Ensimmäisen hän tuikkasi kädellään sisään ja toinen syntyi hänen upean soolojuoksunsa päätteeksi.

Ottelun jälkeen Maradona sanoi ensimmäisestä maalistaan kysyttäessä, että se syntyi ”hieman Maradonan pään ja hieman Jumalan käden ansiosta”. Vuonna 2002 Maradonan jälkimmäinen osuma Englantia vastaan äänestettiin FIFA:n sivuilla ”vuosisadan maaliksi”.

Tällä hetkellä kallein huutokaupassa kaupattu pelipaita on Pelén vuoden 1970 MM-finaalissa käyttämä pelipaita, joka myytiin vuonna 2002 lähes 190 000 eurolla.

Sotheby's

@Sothebys
In June 1986, a 25-year-old Diego Maradona made history in what is now one of the world’s most famous football matches. Now, the shirt he wore as he scored 'The Hand of God' is set to break a record as it heads to auction for the first time.

bit.ly/3jcV5uy
sothebys.com

The Hand of God