Kokenut kärkimies IFK Mariehamnin palapelin viimeinen pala – meriittilistalla Allsvenskanin maalikuninkuus ja nuorten MM-hopea

© Kuva: Getty Images

IFK Mariehamnin kokoonpano kauden 2022 alkuun on nyt valmis, sillä seura tiedotti torstaina vahvistaneensa rivejään kokeneella nigerialaisella kärkimiehellä John Owoerilla. IFK Mariehamnin ja Owoerin välinen sopimus on yksivuotinen.

Nigeriassa syntynyt Owoeri siirtyi Eurooppaan 18-vuotiaana, kun hän liittyi Feyenoordin akatemiaan. Hän on pelannut lisäksi Belgiassa, Egyptissä, Ruotsissa ja vuodesta 2017 lähtien Kiinan toisella sarjatasolla. Viime vuonna ja tänä vuonna Owoerille ei ole otteluita Transfermarktin mukaan kertynyt missään.

Parhaat vuotensa Owoeri pelasi Ruotsin Allsvenskanissa vuosina 2013-2016. Hän edusti Ruotsissa Åtvidabergia ja Häckeniä, ja voitti kaudella 2016 viimeksi mainitussa Allsvenskanin maalikuninkuuden. Titteli irtosi komealla maalimäärällä, 17 maalilla 26 ottelussa. Kaudella 2017 hän teki Kiinan League Onessa (2. sarjataso) 14 maalia, ja ylsi maalitilastossa niukasti TOP 10:een.

Juniori-ikäisenä Owoeri edusti maataan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2005. Owoeri teki kisoissa maalin puolivälierässä Hollantia vastaan ja pelasi täydet minuutit muun muassa turnauksen loppuottelussa. Argentiina voitti finaalin 2-1 muuan Lionel Messin tehtyä molemmat maansa maalit. Messi valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi, ja hän voitti myös turnauksen maalikuninkuuden.

Jon Owoeri pelasi myös yhden A-maaottelun Nigerian paidassa, vuonna 2010.

Ahvenanmaalle Owoeri siirtyi osittain hyvän ystävänsä Mohammed Abubakarin houkuttelemana. Abubakari oli IFK:n viime vuoden tähtivahvistus, joka jatkaa seurassa tälläkin kaudella. Ghanalainen Abubakari ja Owoeri pelasivat yhdessä yhteensä kolme kautta, ensin Åtvidabergissä ja sitten Häckenissä.

– Olen hyvin iloinen ollessani täällä. Kiitän ystävääni Mohammed Abubakaria siitä, että hän suositteli minua seuralle. Olen täällä auttaakseni Grönvittiä ja tehdäkseni monta maalia. Lupaan kaikille kannattajille, että teen parhaani auttaakseni joukkuetta. Tavoitteeni on, että IFK sijoittuu vähintään neljännelle sijalle sarjassa, kun kausi päättyy, Owoeri maalaili hyvällä itseluottamuksella.

– John on erittäin rutinoitunut ja kokenut pelaaja. Hänen paras ominaisuutensa on hänen nopeutensa. Hän harjoittelee jo torstaina joukkueen kanssa. Meillä on isot odotukset sen suhteen, että hän pitää korkean tasonsa, koska hän on pelannut viimeiset viisi vuotta ammattilaisena Kiinassa, seurajohtaja Peter Mattsson kommentoi tiedotteessa.