Norjalaisen maalitykin Erling Braut Hålandin lähitulevaisuus on lähellä ratketa. Brittilehti Daily Mailin mukaan Håland ja Manchester City ovat päässeet alustavaan sopuun kesällä voimaan astuvasta pelaajasopimuksesta.

Jos Daily Mailin tiedot pitävät paikkansa, tulee Hålandista heittämällä Valioliigan parhaiten palkattu pelaaja. Sen mukaan kärkimies saisi Cityssä 500 000 punnan viikkopalkkaa, eli euroissa mitattuna 603 000 euroa viikossa. Håland ansaitsisi siis jokaikinen päivä 86 143 euroa. Tunnissa se tekee 3 589 euroa, minuutissa 60 euroa ja joka sekunti siten euron – ympäri vuorokauden, viiden vuoden ajan.

Tämänhetkinen Valioliigan palkkakuningas on niin ikään Manchester Cityä edustava Kevin de Bruyne. Belgialainen ansaitsee 385 000 puntaa viikossa (464 000 euroa), joten Håland ottaisi ykköspaikan heittämällä.

Seuraavaksi odotellaan, että Manchester City lunastaa Borussia Dortmundilta Hålandin sopimuksessa olevan 75 miljoonan euron ulosostoklausuulin. Tämän uskotaan tapahtuvan pian. Näin Hålandin siirto Manchester Cityyn varmistunee lähiviikkoina, kenties jo ensi viikolla. Sopimus on Daily Mailin mukaan todennäköisesti viisivuotinen.

Hålandin hankinnan jättimäinen hinta ei rajoitu vain ulosostoklausuuliin ja megapalkkaan, vaan lisäksi hänen agentilleen Mino Raiolalle ja isälleen Alf-Inge Hålandille ollaan maksamassa tuntuvat välityspalkkiot. Näiden arvellaan liikkuvan espanjalaismedian mukaan yhteensä jossain 70-80 miljoonan euron tietämissä.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Hålandia ovat tavoitelleet myös muun muassa Real Madrid, PSG ja Barcelona, mutta City vaikuttaa nyt vieneen voiton. City on tavoitellut huippuluokan kärkimiestä pitkään. Viime kesänä se oli lähellä Harry Kanen hankintaa, mutta Tottenham ei lopulta suostunut häntä myymään.

Håland on syntynyt Leedsissä ja on tehnyt tällä kaudella Borussia Dortmundille ja Norjalle yhteensä 33 maalia 31 ottelussa. Hänen isänsä Alf-Inge pelasi myös aikoinaan Manchester Cityssä.