Serie A:ssa pelattiin sunnuntai-iltana odotettu huippuottelu Juventuksen ja Internazionalen välillä. Ottelussa nähtiin vain yksi maali, mutta sitä edelsi varsin eriskummallinen tapahtumaketju.

Pelattiin ensimmäisen puoliajan loppuhetkiä, kun erotuomari Massimiliano Irrati tuomitsi Interille rangaistuspotkun Álvaro Moratan rikottua Denzel Dumfriesia. Irrati vahvisti päätöksensä VAR-näytön tarkastelun kautta.

Pallon taakse asettui Interin erikoistilannespesialisti Hakan Calhanoglu. Juventuksen Wojciech Szczesny torjui turkkilaisen vedon, mutta paluupallo päätyi kaoottisesti maaliviivan yli. Irrati näki kyseenalaisesti tilanteessa Interin pelaajan rikkeen ja vihelsi pelin poikki. Interin pelaajat protestoivat tuomarin päätöstä raivoissaan, ja lopulta, keskusteltuaan VAR-tuomarien kanssa pitkään, Irrati päätti, että rankkari uusitaan.

Juventuksen valmentaja Massimiliano Allegri kuumeni täysin ja heitti takkinsa maahan neljättä erotuomaria tuijottaen. Hidastuksissa kuitenkin näkyi, kuinka Juventuksen Matthijs de Ligt meni rangaistusalueelle ennen kuin Calhanoglu koski rankkarissaan palloon. De Ligt ehti ensimmäisenä pallon Szczesnyn torjunnan jälkeen. Pilkku siis uusittiin, ja toista kertaa Calhanoglu ei epäonnistunut. Voittomaalia edelsi siis melkoisen hullu viisiminuuttinen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Voitto nosti Interin sarjassa kolmen pisteen päähän kärkikaksikosta AC Milanista ja Napolista, joista Napoli on pelannut ottelun milanolaisia enemmän. Juventus on neljäntenä seitsemän pisteen päässä kärjestä, ja Allegri totesikin pelin jälkeen mestaruustaistelun olevan Juventuksen osalta ohi.

Juventus hallitsi peliä ja laukoi 20 kertaa Interin viittä vastaan. Allegri ei kuitenkaan halunnut kommentoida tuomaripolemiikkia enää ottelun jälkeen.

– Vältän sanomasta asioita, joista ei ole juuri nyt apua. Puhun mielelläni peliesityksestä. Joukkueeni pelasi hyvin, laukoi monta kertaa kohti maalia ja on sääli, että hävisimme, DAZN:n haastattelussa.

– Vihdoinkin ihmiset voivat sanoa, että Juventus on varmuudella ulkona Scudetto-kisasta! Meidän täytyy vain saada mahdollisimman paljon pisteitä varmistaaksemme nelossijamme ja valmistautua ottamaan vahva startti ensi kauteen.

– Ensi kaudella olemme tehneet vuoden töitä yhdessä, joten alamme tavoitella Scudetton voittamista. Tämän kauden tietysti aloitimme huonosti. Monissa isoissa otteluissa yksittäiset tapahtumat ratkaisivat.

Mestarisuosikikseen Allegri nosti Interin.

– Pitää vain katsoa otteluohjelmaa, jotta tietää, että Inter on suosikki. He saivat täältä tärkeän voiton, heillä on rästipeli jäljellä ja tästä he saivat itseluottamusbuustin, joka tekee heistä suosikkeja.

Interin puolustaja Milan Skriniar totesi, ettei joukkueen peli ollut erityisen näyttävää, mutta Derby d’Italian voitto tuntui siitä huolimatta hyvältä.

– Pisteet ovat arvokkaita. Tiesimme, miten tärkeä tämä peli oli. Olen todella ylpeä joukkueestani, sillä taistelimme loppuun asti ja tämä oli tulos, Skriniar sanoi.

– Voi olla, ettemme ole yhtä teräviä kuin kauden alussa, mutta voitto tuntuu mahtavalta, vaikkemme pelanneetkaan hyvin.

Juventuksen Adrien Rabiot’n mielestä erotuomari Irrati ratkaisi pelin.

– Me osuimme maalipuihin, ja meidän olisi ehkä pitänyt saada rankkarikin. Tuomari ratkaisi ottelun tänään. Minusta Denis Zakariaan kohdistunut rike oli alueen sisällä. Se oli tärkeä hetki, joka valitettavasti vaikutti otteluun, Rabiot harmitteli.

Tilanne, jossa Zakariaa rikottiin, tarkistettiin videolta VAR-kopissa. Tuloksena oli, että rike tapahtui alueen ulkopuolella, ja niinpä seurauksena oli vain vapaapotku Juventukselle.

Lähde: Football-Italia