Vielä viime maanantaina Perparim Hetemaj istui italialaisen Regginan vaihtopenkillä Serie B:n ottelussa. Sen jälkeen asiat tapahtuivat nopeasti, ja torstaina odotettu paluumuuttaja harjoitteli jo Helsingin Jalkapalloklubin uutenä tähtihankintana Töölössä.

Vielä on liian aikaista arvioida, pelaako Huuhkajien entinen luottopelaaja jo Interiä vastaan lauantaina, mutta mahdollista se on. Samalla saattaa toteutua yksi Hetemaj’n toivotuista kohtaamisista.

– Jokainen pelaaja haluaa pelata. En näe sille mitään estettä, mutta en näe siinä mitään ongelmaa, jos en ole (mukana kokoonpanossa). Se on valmennuksen päätös. Minun tehtäväni on treenata hyvin ja näyttää, että olen valmis, Hetemaj sanoi torstaina, kun HJK esitteli hänet uutena pelaajanaan.

Paluu Veikkausliigaan motivoi Hetemaj’ta ja hän odottaa jo usean tutun liigapelaajan kohtaamista kentällä. Sosiaalisessa mediassa Hetemaj ja FC Interiä edustava Petteri Forsell ovat usein ottaneet verbaalisesti yhteen pilke silmäkulmassa. Forsellin kohtaamista Hetemaj odottaa vesi kielellä.

– Petteri on ehdottomasti yksi niistä pelaajista, joiden kohtaamista odotan innolla. Niitä on paljon. Esimerkiksi Ilveksestä Petteri Pennanen. Meillä on yhteistä taustaa hänen kanssaan. Hongasta esimerkiksi ”Dunkku” (Duarte Tammilehto), Hetemaj luetteli.

Yksi odotettu kohtaaminen jää toteutumatta, kun Interiä pitkään edustanut Timo Furuholm lopetti pelaajauransa viime kauteen. Veli Mehmet Hetemaj edustaa tällä hetkellä SJK:ta, joten edessä siintää myös veljesten kohtaaminen.

– Odotin todella paljon ”Furun” kohtaamista, mutta valitettavasti hän päätti lopettaa. Tietysti ”Mehua” (Mehmet Hetemaj) vastaan pelaaminen on kirsikka kakun päälle.

– Ei tässä enää niin paljoa ole pelaajia, jotka olisivat pelanneet silloin, kun itse aloitin (Veikkausliigassa).

Furuholm itsekin fiilisteli Hetemaj’n paluuta Veikkausliigaan Twitterissä. Nopeasti keskustelu eteni siihen, että Forsell ehdotti Furuholmille pikaista paluuta.

– Eläisin varmasti 20 vuotta pidempään, jos saisin edes kerran jakaa kentän tuollaisten miesjumalten kanssa, Furuholm vastasi Twitterissä.

Jos et näe alla olevia twiittejä, voit katsoa ne täältä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm

Petteri Forsell

@PetteriForsell
Kyllä me yks tollanen perus tallaaja voitais tähän vielä ottaa💪🏼 tervetuloa.
Eläisin varmasti 20 vuotta pidempään, jos saisin edes kerran jakaa kentän tuollaisten miesjumalten kanssa.

Veljekset eri puolilla

Perparim Hetemaj kertoi käyneensä keskusteluja veljensä kanssa tulevaisuudestaan.

[readmore from=hjk]

– Totta kai minulla on tietty yhteys Seinäjoelle, kun veli pelaa siellä. En tiedä, yrittikö hän puhua minua ympäri, mutta totta kai siinä on eri skenaarioita. Olisihan se ajatuksena kiva lopettaa veljen kanssa samassa joukkueessa. Mehu on minulle tärkeä ihminen ja minä hänelle, mutta tämä (HJK) on ollut minulle se ykkösvaihtoehto.

– Sen pitää olla tietysti molemminpuolista. En olisi voinut tulla tänne, jos HJK ei olisi minua halunnut, Hetemaj taustoitti ratkaisuaan.

Lopuksi SuomiFutis kysyi vielä Perparim Hetemaj’lta, kumpi Hetemaj’n veljeksistä kerää enemmän varoituksia ja kumpi tekee enemmän maaleja tällä kaudella Veikkausliigassa.

– ”Mehu” tekee enemmän maaleja ja minä saan enemmän kortteja, Perparim Hetemaj vastasi nauraen.

HJK – FC Inter pelataan lauantaina Bolt Arenalla kello 15.