Uusi nimi nousemassa Huuhkajiin – keskikentän superlupaus tehnyt jo suunnitelman Markku Kanervan kanssa

© Kuva: Getty Images

Huuhkajissa saatetaan pian nähdä uusi debytantti. Keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen, 21, on tehnyt kovaa jälkeä viime aikoina 2. Bundesliigaa pelaavassa HSV:ssä. Suhonen on kuulunut jo pitkään Pikkuhuuhkajien ydinryhmään, mutta nousu A-maajoukkueeseen on vääjäämätöntä.

Suhonen kertoi saksalaiselle Bild-lehdelle, että Huuhkajat-debyytistä on jo keskusteltu päävalmentaja Markku Kanervan kanssa. Pikkuhuuhkajat on kuitenkin niin kauan etusijalla kuin joukkueella on mahdollisuus edetä karsinnoista EM-kisoihin.

– Juttelin juuri Suomen A-maajoukkuevalmentajan (Kanerva) ja myös U21-valmentajan (Juha Malinen) kanssa. Pelaamme seuraavaksi Itävallassa (3.6.) ja jos voitamme siellä, jään alle 21-vuotiaiden mukaan. Ja jos häviämme, matkustan A-maajoukkueen mukaan, Suhonen kertoi Bildille.

Suhonen on kärsinyt tällä kaudella muutamasta pienemmästä vammasta, mutta siitä huolimatta vastuu on kasvanut koko ajan. Huhtikuun aikana Suhonen on murtautunut HSV:n avauskokoonpanon pelaajaksi. Viime kierroksella tuli myös upea maali (katso osuma jutun lopusta).

– Juuri nyt minulla sujuu todella hyvin. Kun saa enemmän peliaikaa, saa myös enemmän maalipaikkoja. Muuten olen kuitenkin ihan sama Anssi edelleen. Tietysti olen iloinen maaleista. Olen myös todella ylpeä siitä, että sain jatkaa sopimustani ja kuljen omaa tietäni Suomen maajoukkueessa. Kyse on kuitenkin aina siitä, että jatkaa samaan maaliin eikä rentoudu pienten menestysten hetkellä, Suhonen kertoi seuran nettisivuilla.

Kehuja tulee myös joukkueen päävalmentaja Tim Walterilta.

– On yksinkertaisesti kivaa katsoa, millaista energiaa pikkumies tuo kentälle tullessaan. Vaikka hän tekeekin joskus virheitä, kuten kuka tahansa muukin, on hän silloinkin vahva. Hän ei luovuta ikinä, Walter kehui Regensburg-ottelun jälkeen HSV:n nettisivuilla.

Joukkueen sisällä Suhonen on pidetty pelaaja.

– Anssi otettiin alusta lähtien joukkueeseen vastaan siten kuin hän olisi ollut mukana jo vuosia ja olisi jo kiinteä osa joukkuetta. Nyt, kun hän pääsee ensimmäisiä kertoja avauskokoonpanoon, antaa kaikkensa ja pelaa hienosti, on koko joukkue todella iloinen hänen puolestaan. Jokaikinen pelaaja suo sen hänelle sydämestään, Suhosen maalin edellisessä ottelussa syöttänyt hyökkääjä Robert Glatzel hehkutti.

Katso Suhosen upea maali Regensburgia vastaan viime viikonlopulta alla olevalta videolta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.