Bayern Münchenin entinen toppari Jérôme Boateng sanoo, että saksalaisjätin pitäisi hankkia Tottenhamin Harry Kane, jos tähtihyökkääjä Robert Lewandowski jättää seuran tänä kesänä.

Vuodesta 2014 lähtien müncheniläisiä edustanut Lewandowski, 33, ilmoitti viime viikonloppuna, että hän ei aio jatkaa Bayernin kanssa sopimustaan, joka kattaa enää ensi kauden. Barcelonaan huhuttu puolalaiskärki sanoi myös, että hänen ja Bayernin kannattaisi etsiä kummallekin osapuolelle ”paras ratkaisu”.

Lewandowski on pelannut Bayernissa 374 ottelua tehden niissä yhteensä 344 maalia ja syöttäen 72.

Kane, 28, taas on pelannut Tottenhamissa 385 ottelua, joissa hän on iskenyt yhteensä 247 osumaa ja syöttänyt 58.

Nykyisin Lyonia edustava Boateng, 33, sanoi Saksan Sky Sportin haastattelussa, että Kane olisi oivallinen korvaaja Lewandowskille.

– Minä yrittäisin hankia Harry Kanen Bayerniin heti, sanoi Boateng Goalin mukaan.

– Se on minun mielipiteeni. Minusta hän on kokonaisvaltainen hyökkääjä, joka tekee joka päivä maaleja Tottenhamissa. Se on erittäin hyvä, muttei maailmanluokan joukkue.

– Jos hän pelaisi Bayernin kaltaisessa joukkueessa, niin minusta hän olisi mahtava korvaaja todella hyvässä iässä. Se on Bayernista kiinni.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kane on tehnyt Tottenhamille tällä kaudella 26 maalia. Kuva: Getty Images

Boateng ymmärtää, miksi Lewandowski haluaa lähteä Bayernista.

– En ollut yllättynyt.

– Hänen kaltaiselleen pelaajalle on normaalia, että hän haluaa tehdä jotain uutta jossain vaiheessa. Meille kaikille tulee sellaisia ajatuksia ja vaiheita.

– On tärkeää, että kummatkin osapuolet ovat lopulta tyytyväisiä. Tällä hetkellä Robert haluaisi lähteä tänä kesänä. Bayern sanoo tällä hetkellä, että se ei käy.

– Se on ymmärrettävää, mutta heillä on kesällä paljon aikaa etsiä korvaajia. Näin on käynyt muidenkin pelaajien kanssa.