Saksan cupin finaali pelattiin lauantaina Berliinin olympiastadionilla.

RB Leipzig kukisti Freiburgin lopulta rangaistuspotkukilpailussa ja voitti cup-mestaruuden. Kyseessä on RB Leipzigin seurahistorian ensimmäinen pokaali.

Varsinainen peliaika päättyi 1-1 -tasapeliin. RB Leipzig pelasi vajaamiehisenä noin puolet ottelusta, kun Marcel Halstenberg sai punaisen kortin 57. minuutilla.

Siitä huolimatta RB Leipzig kykeni nousemaan tasoihin noin vartti ennen täyttä aikaa. Tasoitusmaalista vastasi suorastaan upean kauden pelannut Christopher Nkunku. Nkunku pelasi tällä kaudella 52 ottelussa, joissa syntyi yhteensä peräti 35 maalia ja 20 maalisyöttöä.

Jatkoajalla muutama minuutti ennen rangaistuspotkukilpailua RB Leipzig sai toisenkin punaisen kortin, kun Kevin Kampl ajettiin kentältä kahden keltaisen kortin myötä.

RB Leipzig oli itse ottelussa varsin onnekas, sillä hienon kauden pelannut Freiburg osui tolppaan peräti kolmesti.

RB Leipzig pelaa ensi kaudella myös Mestarien liigassa, sillä se sijoittui Bundesliigassa neljänneksi, joten cup-mestaruus mukaan luettuna kautta voi pitää todellisena onnistumisena.