Veikkausliigassa pelattiin lauantai-iltana kolme ottelua.

FC Haka isännöi Valkeakoskella VPS:aa, HIFK haastoi vieraskentällä AC Oulun ja FC Honka otti mittaa FC Interistä Tapiolassa.

Jo aiemmin lauantaina FC Lahti haki täyden pistepotin Seinäjoelta voitettuaan SJK:n 2-1. Lue lisää täältä.

AC Oulu ja HIFK päätyivät 1-1 -pistejakoon Oulussa. Enoch Banza vei avausjaksolla kauden avausmaalillaan AC Oulun johtoon. Eero Markkanen iski toisen jakson alussa niin ikään sarjakauden avausmaalinsa ja toi HIFK:n tasoihin. Markkanen ehti tehdä Suomen Cupissa aiemmin hattutempun, mutta maalitili Veikkausliigassa oli vielä avaamatta.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽

Eero Markkanen viimeistelee kauden ensimmäisen liigamaalinsa ja tuo HIFK:n tasoihin Oulussa!

#Veikkausliiga #ACOHIFK

Lauantain huippuottelussa hienosti kauden aloittanut FC Honka isännöi FC Interiä. Ottelu pelattiin Hongan kotikentällä Tapiolassa. Kyseessä oli Hongalle kauden ensimmäinen todellinen kotiottelu, kun se pääsi pelaamaan Tapiolassa.

Vauhdikas kamppailu päättyi lopulta Hongan 2-1 -voittoon. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa heti tauon jälkeen. Matias Tamminen puski vieraat johtoon kulmatilanteesta, mutta vain minuuttia myöhemmin Agon Sadiku näytti niin ikään pääpeliosaamistaan ja puski Hongan takaisin peliin mukaan.

Tunnin kohdalla FC Interin Markus Arsalo sai suoran punaisen kortin taklattuaan rumasti Florian Krebsiä. FC Inter näki punaista myös tiistaisessa HJK-ottelussa, kun joukkueen tähtipelaaja Petteri Forsell ajettiin ulos kahden varoituksen myötä. Honka iski voittomaalinsa miesylivoimalla. Kevin Jansen vastasi osumasta.

FC Interin iltapuhde Hongan vieraana vaikeutuu, kun Arsalo saa suoran punaisen.

#Veikkausliiga #HONINT

Valkeakoskella hienosti kautensa aloittanut FC Haka joutui taipumaan sarjanousija VPS:n käsittelyssä. Vaasalaiset hakivat täyden pistepotin kotimatkalle maalein 2-0. Tete Yengi puski vieraat johtoon noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä ja Aleksi Pahkasalo viimeisteli loppuluvut 0-2:een lisäajalla.

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina. HJK isännöi Ilvestä Töölössä ja IFK Mariehamn ottaa mittaa KuPS:sta. Ottelut alkavat klo 18.30.