Manchester City vahvisti tiistaina hankkivansa Erling Braut Hålandin Borussia Dortmundista. Lue lisää täältä.

Dortmundin puheenjohtaja HansJoachim Watzke käväisi aiemmin CNN:n haastattelussa puhumassa seurastaan. Tuolloin Hålandin City-siirtoa ei oltu vielä vahvistettu.

Watzken mukaan Dortmund löytää varmasti asianmukaisen korvaajan Hålandille. Watzke muistutti Dortmundin olleen elossa vuosikausia ilman Hålandiakin.

– Seuramme on 113 vuotta vanha ja olemme pelanneet jalkapalloa 111 vuotta ilman Hålandia. Robert Lewandowski lähti ja korvasimme hänet Pierre-Emerick Aubameyangilla. Löydämme myös huippukorvaajan Hålandille.

Watzke tiedostaa, ettei Dortmund kykene kilpailemaan taloudellisesti suurseurojen kanssa, jotka tarjoavat valtavia palkkoja muun muassa Hålandin kaltaisille pelaajille. Vahvistuksia on etsittävä muualta.

– Kun joku pelaajistamme pelaa todella hyvin ja nousee uudelle tasolle, on meidän taisteltava suuria seuroja vastaan, joita johtavat oligarkit tai arabimaat. Sitä taistelua emme voi voittaa, mutta voimme voittaa taistelun 18-vuotiaasta pelaajasta, kuten Jude Bellinghamista. Hänen kaltaiset pelaajat rakastavat pelata Dortmundissa 80 000 katsojan edessä. He tykkäävät seuran ilmapiiristä ja fiiliksestä. Se on toimintatapamme. Meillä on hyvin toimiva oma osasto, joka etsii päivittäin nuoria pelaajia. On myös tärkeää kehittää pelaajaa, kun saat hänet hankittua seuraan.

Watzke muistutti muun muassa Ousmane Dembélén siirrosta, joka tuotti Dortmundille suorastaan valtavan määrän rahaa vain vuodessa.

– Joskus pelaajat ovat Dortmundissa yhden, kahden tai kolmen vuoden ajan. Sen aikana ei ehdi syntyä syviä tunteita seuraa kohtaan, ja se on normaalia, koska jalkapallossa pelaajat tulevat ja lähtevät nopeasti. Kun myimme Dembélén Barcelonaan, oli hän pelannut seurassamme vain yhden vuoden ajan ja se oli kannaltamme loistavaa bisnestä. Sen sijaan Lewandowski jätti meidät ilman siirtosummaa ja se oli seuralle huonoa bisnestä, mutta sellaista jalkapallo on.