Espanjan La Liga tekee PSG:stä valituksen Kylian Mbappén takia – ”Skandaalimaista”

© Kuva: Getty Images

Espanjan La Liga on ilmoittanut tekevänsä Paris Saint-Germainin ja tähtihyökkääjä Kylian Mbappén jatkosopimuksesta valituksen Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lle, Ranskan hallinto-oikeudelle ja Euroopan unionille.

PSG julkisti lauantaina, että Mbappé, 23, on tehnyt sen kanssa kesään 2025 ulottuvan jatkosopimuksen, joka on useiden lehtitietojen mukaan poikkeuksellisen rahakas diili.

Mbappén odotettiin pitkään siirtyvän Real Madridiin, joka tavoitteli häntä jo viime kesänä. Ranskalaistähden vanha sopimus oli päättymässä ensi kuussa, jolloin hän olisi voinut vaihtaa seuraa ilman siirtokorvausta, ellei uutta diiliä PSG:n kanssa olisi syntynyt.

Myös Real Madrid tarjosi tiettävästi erittäin rahakasta kokonaispakettia Mbappélle, mutta qatarilaisrahoitteinen PSG veti lopulta pidemmän korren.

La Ligan mukaan PSG uhkaa toiminnallaan koko eurooppalaisen jalkapalloilun taloudellista vakautta.

– La Liga haluaa todeta, että tämäntyyppiset sopimukset hyökkäävät eurooppalaisen jalkapallon taloudellista vakautta vastaan ja vaarantavat satojatuhansia työpaikkoja ja urheilun eheyden, ei vain eurooppalaisissa kilpailuissa vaan myös kansallisissa sarjoissa, kommentoi La Liga tiedotteessaan Athleticin mukaan.

– On skandaalimaista, että PSG:n kaltainen seura, joka viime kaudella raportoi yli 220 miljoonan euron tappiot kerättyään yli 700 miljoonan euron tappiot aiempina kausina (samalla kun se raportoi sponsoritulot epäilyttävällä arvolla) ja jonka joukkue tälle kaudelle maksaa noin 650 miljoonaa euroa, voi solmia tällaisen sopimuksen, kun taas ne seurat, joilla olisi varaa palkata pelaaja ilman palkkakulujensa vaarantamista eivät pysty hankkimaan häntä.

– La Liga tekee valituksen PSG:stä UEFA:lle, Ranskan hallinto- ja veroviranomaisille sekä Euroopan unionin viranomaisille puolustaakseen edelleen eurooppalaisen jalkapallon taloudellista ekosysteemiä ja sen kestävyyttä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.