FC Lahden puolustaja teki maalin Suomen Cupissa omalta kenttäpuoliskolta – Ykkösen seurojen keskinäinen ratkaistiin vasta rankkareilla

© Kuva: Juha Tamminen

Kaikki keskiviikkona Suomen Cupissa pelanneet veikkausliigaseurat etenivät jatkoon omista otteluistaan. Näin Suomen Cupin neljännesvälierissä 16 parhaan joukossa nähdään varmuudella ainakin kahdeksan pääsarjajoukkuetta. Joukkoon voivat torstaina liittyä vielä HIFK ja KuPS.

Kaikkein kovimmille keskiviikkona joutui Valkeakosken Haka, joka oli Kotkassa jo 0-2-tappiolla kotijoukkue KTP:tä vastaan. Donaldo Acka puski kuitenkin maaliviivalta Hakalle kavennuksen jo avausjaksolla, ja toisella puoliajalla Haka nousi rinnalle ja ohi Stavros Zarokostasin ja Oliver Whyten maaleilla. Whyten osuma oli upea vapaapotku ylänurkkaan. Zarokostasin lisäajan viidennellä minuutilla tekemä 2-4-maali oli kosmetiikkaa.

AC Oulu, IFK Mariehamn ja VPS pitivät omat vastustajansa nollilla. IFK Mariehamnia isännöinneellä EPS:llä oli 0-0-tilanteessa erinomainen maalipaikka, mutta Yann Fillion suoritti game-saverin. Peliä Espoossa seurasi 951 katsojaa, eli Suomen Cupin tämän kauden toiseksi korkein yleisömäärä taannoisen Lahden derbyn jälkeen.

SJK kohtasi oman kakkosjoukkueensa SJK Akatemian. Ykkösjoukkue johti peliä jo 3-0, mutta numerot tasoittuivat lisäajalla, kun Jonathan Muzinga ja Tuukka Pahkala tekivät Akatemialle kaksi kavennusmaalia.

FC Lahti kohtasi Haminan laikukkaalla nurmella Kolmosen Haminan Pallo-Kissat. Veikkausliigajoukkueen kyyti oli isännille kylmää ja Lahti lunasti jatkopaikan neljän maalin erolla. Haminalaisyleisöä ilahduttivat kuitenkin Joona Pasin tekemät kaksi maalia. Etenkin ensimmäinen maali oli hieno taidonnäyte sekä Pasilta että koko HaPK:n joukkueelta. Ottelun lopun 2-6-maalin Hysen Memolla laukoi haminalaisten verkkoon omalta kenttäpuoliskoltaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Neljännesvälierissä nähdään ainakin kolme joukkuetta Ykkösestä, kun PK-35, JäPS ja MP raivasivat tiensä jatkoon. MP kohtasi tällä kierroksella toisen Ykkösen seuran Jaron, ja jatkajan selvittämiseksi jouduttiin menemään rangaistuspotkukilpailuun varsinaisen peliajan päätyttyä 0-0. Kotijoukkue MP meni jatkoon, kun Marcel Wargh ampui ohi ja Otto Huuhtanen torjui Jacob Bushuen vaisun pilkun. Myös Jaron maalivahti Joas Snellman torjui yhden rankkarin.

Kakkosesta 16 parhaan joukkoon ovat edenneet HJS ja Atlantis. Torstaina joukkoon joko liittyy SalPa, tai sitten jatkoon etenee yksi joukkue Kolmosestakin, jos salolaisia isännöivä Kouvolan KJP onnistuu ottelun voittamaan. Toinen yhä mukana oleva Kolmosen joukkue Sexypöxyt kohtaa torstaina HIFK:n.

Jo tiistaina neljännesvälieräpaikkansa lunastivat HJK ja Inter, jotka voittivat 32 joukkueen kierroksella omat kakkosjoukkueensa.

Keskiviikon tulokset:

HaPK-FC Lahti 2-6 (Pasi 2/Kandji 2, Köse, Henrique, Geoffrey, Memolla)
AC Oulu-Ilves/2 4-0 (Nogha, Suutari, Anini Jr. 2)
SJK Akatemia-SJK 2-3 (Muzinga, Pahkala/Kaukua, Hannola, Oliinyk)
EPS-IFK Mariehamn 0-3 (Felipe 2, Tamminen)
HJS-Kiffen 2-0 (Paussu, Mokuma)
JIPPO-Atlantis 1-3 (Turunen/Coker 3)
VPS-VJS 2-0 (Multanen, Reid)
Ilves-Kissat-PK-35 2-7 (Gerald, Ibisevic/Beyai 3, Haapiainen 2, Isotalo, Kaijasilta)
JäPS-Komeetat 3-1 (Palmasto, Ulmanen, Kuosa/Kovaqi)
MP-Jaro 0-0, 4-2rp.
KTP-Haka 2-4 (Ramadingaye, Mika/Acka, Whyte, Zarokostas 2)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.