Gianluigi Buffon on maalivahtina luokkaa ”ikuinen”, kun ajatellaan hänen legendaarista statustaan yhtenä kaikkien aikojen torjujista. Ikuiselta ”Gigi” vaikuttaa nykyään siinäkin mielessä, että vaikka hän täytti tammikuussa 44 vuotta, solmi hän kasvattajaseuransa Parman kanssa keväällä vuoteen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen.

Paljon urallaan nähnyt ja voittanut Buffon nauttii pelaamisesta edelleen täysin palkein. Hän kuitenkin tunnusti France Footballin haastattelussa, että oli lähellä lopettaa uransa jo kesällä 2018, kun sopimus Juventuksen kanssa päättyi.

Kaikki muuttui, kun PSG soitti ja tarjosi sopimusta. Se merkitsi Buffonin uran ensimmäistä kautta Italian ulkopuolella. Ennen nimen panemista paperiin Buffon tarvitsi kuitenkin vielä puoltavan puheenvuoron omilta lapsiltaan.

– Puhuin asiasta ensin lasteni kanssa, sillä he näyttävät iloisilta aina, kun pelaan. He sanoivat minulle epäröimättä hetkeäkään: ”Mennään sinne, isä, olet liian hyvä. Saat pelata uskomattomassa joukkueessa”, Buffon kertoi.

[readmore from=Buffon-Gianluigi]

PSG:ssä Buffon jakoi torjuntavastuun Alphonse Areolan kanssa. Hän vietti Ranskassa vain vuoden ennen kuin palasi takaisin Juventukseen vielä kahden kauden ajaksi. Sieltä tie vei viime kesänä Serie B:ssä pelaavaan Parmaan, jossa Buffon myös ammattilaisuransa aloitti.

Buffonilla on kaikkiaan kolme lasta: ensimmäisestä avioliitosta vuosina 2007 ja 2009 syntyneet pojat sekä nykyisen kumppaninsa kanssa vuonna 2016 syntynyt poika.

Lähde: Sport