Bayern München värväsi täksi kaudeksi valmentajakseen nuoren Julian Nagelsmann RB Leipzigista. Äskettäin kymmenennen peräkkäisen bundesliigamestaruutensa voittanut Bayern todella halusi 34-vuotiaan Nagelsmannin, sillä se maksoi hänestä Leipzigille 25 miljoonan euron korvauksen – suurimman valmentajasta koskaan maksetun korvauksen jalkapallomaailmassa.

Nagelsmann toi jo täksi kaudeksi Leipzigista Bayerniin mukanaan kaksi entistä suojattiaan, puolustaja Dayot Upamecanon ja keskikenttäpelaaja Marcel Sabitzerin. Nyt kiikarissa on siirtoekspertti Fabrizio Romanon mukaan jo kolmas Nagelsmannin Leipzigissa valmentama pelaaja, Sabitzerin maanmies Konrad Laimer.

Romano kertoo, että Bayern valmistelee jo ensimmäistä tarjousta 24-vuotiaasta Itävallan maajoukkueen keskikenttäpelaajasta. Tarjouksen arvellaan asettuvan haarukkaan 18-20 miljoonaa euroa.

Laimerin sopimus RB Leipzigin kanssa ulottuu kesään 2023, joten seuralla on kova paine myydä hänet nyt, jollei jatkosopimuksen synnystä ole uskottavia merkkejä ilmassa. Nagelsmannin kerrotaan toivovan ahnaasti, että Laimer päätyisi juuri Bayerniin. Laimer pelasi Leipzigissa Nagelsmannin alaisuudessa kaikkiaan 46 ottelua, joissa hän teki neljä ja syötti seitsemän maalia.

Bayern München ei ole kuitenkaan ainoa Laimeria havitteleva seura. Myös Borussia Dortmundin sekä useamman valioliigaseuran arvellaan olevan salzburgilaissyntyisen pelaajan kintereillä.

Laimer on itse vältellyt jyrkästi sopimusasioiden kommentoimista julkisuudessa, sillä Leipzigilla on jäljellä vielä kaksi erittäin tärkeää peliä. Ensimmäisessä, Bielefeldiä vastaan pelattavassa ottelussa on pelissä paikka Bundesliigan neljän parhaan joukossa ja ensi kauden Mestarien liigassa. Toisessa RB Leipzig kohtaa Freiburgin Saksan Cupin loppuottelussa. Kumpikin finalisti tavoittelee seurahistoriansa ensimmäistä cup-voittoa.

Leipzigiin Laimer siirtyi RB Salzburgista kesällä 2017. Siirtosumma oli seitsemän miljoonaa euroa.

Lähde: Transfermarkt