Jürgen Klopp kommentoi sanasta sanaan samalla tavalla kuin Mixu Paatelainen Stadin derbyn jälkeen

© Kuva: Getty Images

Liverpool joutui tiukille Mestarien liigan toisessa välierässä Villarrealin vieraana. Ensimmäinen puoliaika oli Liverpoolilta todella heikko esitys, ja sen myönsi myös Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp.

Kloppin kommenteista tuli mieleen HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainan, joka sanoi sanasta sanaan samalla tavalla HIFK:n ensimmäisestä puoliajasta viime viikolla Stadin derbyn jälkeen. Klopp ei kierrellyt sitä, kuinka heikosti Liverpool pelasi avausjaksolla.

– Emme pelanneet ollenkaan ensimmäisellä puoliajalla, Klopp totesi aivan kuten Paatelainen viime torstaina.

– Tauolla meillä oli ongelma. Tiesimme, mitä teimme väärin, koska se oli ilmiselvää, mutta meillä ei ollut näyttää (pelaajille) yhtäkään tilannetta, jossa olisimme onnistuneet. Sanoin Peter Krawietzille ”etsi yksi tilanne, missä teemme asioita hyvin ja voimme näyttää sen pelaajille”. Hän tuli luokseni ja sanoi ”meillä ei ole yhtäkään”, Klopp kertoi BBC:n mukaan.

Klopp oli oikeassa. Villarreal nousi avauspuoliskolla yhteismaaleissa tasatilanteeseen 2-2. Tauolle mentäessä näytti Liverpoolin kannalta hyvin huolestuttavalta. Tauolla Liverpool kuitenkin kokosi itsensä.

Klopp puhui joukkueelleen pieteetillä siitä, mitä asioita pitäisi toisella puoliajalla pelillisesti tehdä. Kloppin mukaan ongelma oli nimenomaan pelillinen. Liverpool ei tehnyt niitä asioita, mitä oli etukäteen sovittu.

– Puhuin (tauon aikana) jalkapallosta. Puhuin siitä, millä alueilla meidän pitää pelata, mihin meidän pitää liikkua, missä meidän pitää olla rohkeita, kääntää momentum, mennä linjan taakse ja linjojen väliin. Ongelma oli jalkapalloilullinen, ja se piti ratkaista jalkapallolla, Klopp sanoi.

Liverpoolin kopissa riitti puhetta tauolla. Pelillisiä asioita käytiin läpi niin valmennuksen kuin pelaajienkin kesken. Toinen puoliaika olikin aivan erilainen.

– Ensimmäinen puoliaika oli vaikea, mutta sitten pääsimme pukukoppiin. Koutsi (Jürgen Klopp) puhui ja me pelaajat puhuimme myös paljon toisillemme. Se osoittaa, kuinka paljon luonnetta pukukopista löytyy. Se osoittaa, että olemme huippujoukkue, avausmaalin syöttänyt Mohamed Salah sanoi BT Sportille.

Toppari Virgil van Dijkin mukaan Kloppin taukopuhe toimi.

– Hän sanoi, että meidän pitää pelata jalkapalloa Liverpoolin tapaan, kuten olemme koko kauden pelanneet. He pelasivat korkealla linjalla, joten meidän pelinopeudella oli pakko vähän muuttaa lähestymistä. Lisäksi meidän piti näyttää, kuinka paljon haluamme finaaliin. Toisella puoliajalla me dominoimme peliä, van Dijk sanoi BT Sportille.

Liverpoolin finaalivastustaja selviää tänään, tiistaina. Toisessa välierässä kohtaavat Real Madrid ja Manchester City. Ottelu pelataan Madridissa. Avausosa päättyi Cityn 4-3-voittoon.

LUE MYÖS:

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!