Onko Jürgen Kloppin miehistö kaikkien aikojen paras Liverpool-joukkue? Nämä tilastot puoltavat sitä

© Kuva: Getty Images

Liverpool eteni tiistai-iltana Mestarien liigan finaaliin, kun se kaatoi Villarrealin vieraskentällä 3-2-lukemin. Liverpool oli voittanut avausosan kotikentällään 2-0-lukemin, joten se vei otteluparin nimiinsä yhteismaalein 5-2.

Liverpoolin kausi on ollut yhtä ruusuilla tanssimista. Kun kauden 2021-22 viimeinen kuukausi on käynnissä, Liverpoolilla on yhä mahdollisuus voittaa kaikki mahdolliset pokaalit. Tämä onkin nostattanut kysymyksiä siitä, onko Jürgen Kloppin luotsaama miehistö kaikkien aikojen paras Liverpool-joukkue?

Useammankin tilaston valossa vastaus kysymykseen on ”kyllä”.

Liverpoolilla on toden totta mahdollisuus voittaa kaikki mahdolliset pokaalit tältä kaudelta. Liverpool on jo voittanut Liigacupin, jonka lisäksi se on edennyt sekä FA Cupin että Mestarien liigan finaaliin. Kloppin ryhmä taistelee yhä myös Valioliigan mestaruudesta.

Liverpool ei ole 129-vuotisen seurahistoriansa aikana koskaan aiemmin edennyt saman kauden aikana kaikkien cup-kilpailuiden finaaliin. Jo pelkästään se on historiallinen saavutus, puhumattakaan siitä, jos seura voittaa Liigacupin lisäksi myös FA Cupin ja Mestarien liigan. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Liverpool voi tehdä myös englantilaista jalkapallohistoriaa, jos se voittaa kaikki tyrkyllä olevat pokaalit. Yksikään englantilaisseura ei ole koskaan aiemmin voittanut kotimaista triplaa ja Mestarien liigaa saman kauden aikana.

Toinen seuraennätys, jonka Liverpool tiistai-iltana rikkoi, liittyy tehtyihin maaleihin. Liverpool on tehnyt kuluvan kauden aikana jo huimat 139 maalia 57 ottelussa. Se on kaikkien aikojen suurin maalimäärä, jonka Liverpool on yhden kauden aikana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.