Kaksi avainhahmoa puuttuu Huuhkajista – Markku Kanerva perusteli poissaoloja ja saattoi paljastaa pelaajasiirron: ”Tosi hankala tilanne ja sääli”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkisti keskiviikkona joukkueensa tuleviin Nations Leaguen otteluihin. Ryhmästä puuttuivat avainpelaajiin viime vuosina kuuluneet Jukka Raitala ja Fredrik Jensen.

Raitalan kohdalla selitys löytyy siitä, että puolustaja sai viime MM-karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa kolmen ottelun pelikiellon. Pelikieltoa on jäljellä näin ollen vielä kaksi ottelua.

Kanerva katsoi parhaaksi ratkaisuksi, ettei Raitalaa valita kesäkuun neljän ottelun rypistykseen mukaan.

– Kävimme Jukan kanssa keskustelua siitä, miten minä ja hän koemme tämän tilanteen. Päädyttiin siihen, ettei häntä nyt valita tähän joukkueeseen. Toki muutenkin kävimme keskustelua.

– Minua aina kiinnostaa, mitä pelaajat ajattelevat maajoukkueesta. Katsotaan kesän jälkeen uudelleen. Ei hän missään nimessä ilmoittanut, että maajoukkueura olisi tässä. Sen osalta kaikki on siis auki. Jukka on pelannut laitatopparina hyvin HJK:ssa ja on hyvässä kunnossa, Kanerva kommentoi.

Fredrik Jensenin kohdalla selitys löytyy olemattomasta roolista seurajoukkueessaan Augsburgissa. Jensen pelasi viime kaudella Bundesliigassa vain 12 ottelussa. Jensenin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta ura tuskin on jatkumassa Augsburgin riveissä.

Jensenin edelliset minuutit Augsburgin riveissä tulivat viime joulukuussa. Se kertoo kaiken hyökkäävän keskikenttäpelaajan tilanteesta seurassaan.

– Ehkä parhaiten hän osaa itse kertoa tilanteestaan. Valitettavasti peliaika on jäänyt kokonaan pois. Kyllä siellä varmasti seuran vaihto on edessä. Vastuuta ei ole tullut ja hän ei ole päässyt edes kokoonpanoon. Tosi hankala tilanne ja sääli, jos ajatellaan ”Pikun” kehittymistä.

– Toivotaan, että Pikun kohdalla asiat ratkeavat, kesällä löytyisi uusi seura ja hän saisi uutta nostetta uralleen, Kanerva sanoi.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.