Katso: Paulo Dybala puhkesi vuolaaseen itkuun jäähyväisissään – ”Luulin, että olisimme pysyneet yhdessä vielä vuosia”

© Kuva: Getty Images

Juventus pelasi maanantaina kauden viimeisen kotiottelunsa, mutta pelillistä panosta sillä ei enää ollut. Peli Laziota vastaan päättyi 2-2, mutta lähinnä ottelu tullaan muistamaan Giorgio Chiellinin ja Paulo Dybalan jäähyväisistä.

37-vuotias Chiellini lähti Juventuksesta omasta tahdostaan 17 seuran edustusjoukkueessa viettämänsä vuoden jälkeen. Topparilegendan ura jatkuu mahdollisesti MLS:ssä, sillä hän antoi pienen vihjeen siirrosta Pohjois-Amerikkaan myös maanantain pelin jälkeen. Chiellini vaihdettiin kentältä 17. minuutilla jokaista Juventus-kautta kunnioittaen.

Argentiinalainen Paulo Dybala on sen sijaan useaan otteeseen tehnyt selväksi, että hän olisi halunnut jatkaa pelaamista Juventuksessa. Seura ei kuitenkaan solminut hänen kanssaan jatkosopimusta. Dybala saa nyt valita uuden seuransa vapaana agenttina. Huhuissa on spekuloitu eniten siirrolla Juventuksen arkkiviholliseen Interiin.

28-vuotias Dybala siirtyi Juventukseen kesällä 2015 Palermosta. Maanantain ottelussa kannattajat buuasivat Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnellin näkyessä valotaululla, sillä he syyttivät seurajohtoa Dybalan savustamisesta ulos.

Seurajohdon erilainen suhtautuminen Chiellinin ja Dybalan lähtöihin näkyy siinäkin, kuinka paljon enemmän huomiota Chiellinille on omistettu seuran somekanavissa Dybalaan verrattuna. Chiellinille osoitettiin pelin yhteydessä myös ”virallista huomiota”, kun Dybalan muistaminen jätettiin pelikaverien varaan.

Ottelun 78. minuutilla koitti seisaallaan annettujen aplodien aika, kun Dybala vaihdettiin pois kentältä. Juventuksen 1-0-maalin tehnyt Dusan Vlahovic omisti puolestaan maalinsa Dybalan kunniaksi, sillä hän teki maalinsa jälkeen Dybalan tunnetuksi tekemän tuuletuksen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Dybalan kyynelkanavat aukesivat ottelun päätyttyä oikein kunnolla, kun hän hyvästeli Juventuksen kannattajia. Argentiinalainen itki vuolaasti ja sai varmasti monet TV-katsojatkin herkistymään.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Dybala oli julkaissut ennen ottelua sosiaalisessa mediassa omat haikeat läksiäissanansa kannattajille.

– On vaikeaa löytää oikeita sanoja hyvästeiksi. Olemme viettäneet niin monta vuotta ja kokeneet niin monia tunteita yhdessä, Dybala kirjoitti.

– Luulin, että olisimme pysyneet yhdessä vielä muutaman vuoden, mutta kohtalo vei meidät eri poluille. En ikinä unohda sitä kaikkea, mitä annoitte minulle: jokaista ottelua, jokaista maalia. Olen varttunut teidän kanssanne ja oppinut teiltä. Olen elänyt unelmaa.

– Nämä ovat olleet maagiset seitsemän vuotta, 12 pokaalia ja 115 maalia, joita kukaan ei voi koskaan ottaa pois. Ei ikinä. Kiitos, että tuitte minua vaikeilla hetkillä.

Dybala sai ottelussa kapteenin nauhan Chielliniltä, ja tiesi selvästi jo etukäteen, kuinka tunteikas pelistä hänelle tulisi.

– Se, että olen saanut kantaa tätä tärkeää pelipaitaa ja kapteenin nauhaa on ollut elämäni tärkeimpiä hetkiä. Toivon, että voin jonain päivänä näyttää sen lapsilleni ja lastenlapsilleni.

– Huomenna pelaan viimeisen otteluni tässä paidassa. On vaikeaa kuvitella sitä, mutta siitä tulee jäähyväisemme. Tiedän, ettei siitä tule helppoa, mutta astun kentälle hymyillen ja pääni pystyssä, tietäen, että annoin teille kaikkeni, Dybala jatkoi sunnuntaina julkaisemassaan viestissä.

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri omisti pelin jälkeen vielä hienoja sanoja sekä Dybalalle että Chiellinille.

– Se oli suurenmoinen ilta täynnä tunteita, Dybalan ja Chiellinin ilta, Allegri totesi pelin jälkeen Sky Sport Italialle.

– Chiellini lopettaa. Hän antoi italialaiselle, eurooppalaiselle ja maailman jalkapalloilulle niin paljon intohimoa ja rakkautta työtään kohtaan. Luulen, että jokaisessa junioriakatemiassa pitäisi katsoa videoita Chiellinistä ja oppia siten, miten puolustetaan.

– Henkilökohtaisella tasolla hän antoi minulle todella paljon. Kun saavuin Juventukseen, hän, (Gianluigi) Buffon, (Andrea) Barzagli, (Leonardo) Bonucci ja (Claudio) Marchisio auttoivat minua ymmärtämään Juventusta.

Sitten oli Dybalan vuoro.

– Paulo oli tärkeä pelaaja Juventuksessa seitsemän vuoden ajan. Hän oli tullessaan vielä lapsi, ja minusta tuntuu, että autoin kasvattamaan hänet. Hän ansaitsi paikkansa joukkueessa ja fanit antoivat hänelle hänen ansaitsemansa hienon tribuutin. Hän antoi Juventukselle mahtavasti intohimoa ja taitoa, Allegri luonnehti.

Lähde: Football-Italia


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.