Huuhkajat ja Helmarit pelaavat jatkossa uudenlaisilla pelipaidoilla. Palloliitto julkaisi Suomen maajoukkueiden uudet peliasut tiistaina ja teki sen myös näyttävän lanseerausvideon myötä. Videota tähdittävät Huuhkajien ja Helmarien entiset ja nykyiset pelaajat.

Pelipaitaa käyttävät jatkossa myös Pikkuhuuhkajat sekä naisten ja miesten futsalmaajoukkueet.

Inspiraationsa pelipaidat ovat saaneet suomalaisesta luonnosta sekä Suomen tuhansista metsistä ja järvistä. Niiden sanotaan olevan ”kunnianosoitus Suomelle ja suomalaisten vuosituhansia rakentuneelle luontosuhteelle, sekä jalkapallon naisten ja miesten tuhannelle A-maajoukkuepelaajalle, jotka ovat edustaneet Suomea 111-vuotisen maajoukkuehistorian aikana.”

Ensimmäisen kerran uusilla pelipaidoilla pelataan lauantaina 4.6., kun Huuhkajat kohtaa Nations Leaguen avausottelussaan Helsingin Olympiastadionilla Bosnia ja Hertsegovinan. Helmarit käyttää uusia pelipaitoja heinäkuussa Englannissa pelattavassa EM-lopputurnauksessa.

Uudessa kotipelipaidassa tuttu sininen risti on aiempaa vaaleampi. Paidassa on myös moderni pohjakuviointi.

– Uuden kotipelipaidan designissa halusimme kunnioittaa vanhaa, mutta tuoda ilmeeseen sopivasti uuttakin. Maajoukkueidemme edelliset pelipaidat, etenkin kotipaita, olivat monellakin mittarilla ennenkuulumattomia menestyksiä, Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis kommentoi.

– Kotipaidan tyyliä ylistettiin laajalti, ja myyntimäärät rikkoivat ennätyksiä. Näin ollen olemmekin erittäin innoissamme tuomassa markkinoille pelipaitojen seuraavia luomuksia.

Eveliina Summasen yllä on Suomen kotipelipaita ja Daniel O’Shaughnessyn päällä vieraspelipaita. Kuva: Palloliitto

Vieraspelipaidan design poikkeaa kotipaitaa enemmän aiemmista versioista. Pääväri on sininen kakkosasussa jatkossakin, mutta nyt vieraspaitaa hallitsee kokeileva salmiakkiruudullinen metsäkuviointi.

– Uuden vieraspelipaidan osalta lähestymisemme oli täysin uudenlainen ja rohkeampi. Yhdessä uudet koti- ja vieraspaitamme muodostavat eheän kokonaisuuden ja viestivät siitä, mitä me suomalaiset rakastamme ja mistä meidät myös maailmalla tunnetaan: puhtaasta luonnosta, sekä tuhansista metsistä ja järvistä, Varis kuvaili.

Pelipaidoista on saatavilla myös rajoitettu erä virallisella naisten EM-lopputurnauksen logolla varustettuja versioita.

Luku tuhat on pelipaitojen julkaisussa vahvasti läsnä. Suomessa on pelattu maajoukkuejalkapalloa vuodesta 1911 lähtien, ja tuhannen miesten ja naisten A-maajoukkuepelaajan raja meni rikki maaliskuussa. Islantia vastaan pelatussa ottelussa debytoineista Miska Ylitolvasta, Miro Tenhosta ja Mikael Soisalosta tuli Suomen maajoukkuehistorian 1000., 1001. ja 1002. pelaaja.

– ”1000 A-maajoukkuesankaria Special Edition” on kunnianosoitus suomalaisille jalkapallon A-maajoukkuepelaajille. Paidan selkämystä koristaa erikoispainatus, jonka numeroihin 0–9 on lisätty kaikkien jalkapallon A-maajoukkueita edustaneiden pelaajien nimet. Special Edition -paita toimitetaan ostajille näyttävässä erikoislaatikossa, tiedotteessa kerrotaan.