Ajaxin akatemiasta jalkapalloammattilaiseksi noussut kärkimies Jody Lukoki on kuollut. Lukoki oli kuollessaan 29-vuotias.

Lukokin kuoleman vahvisti maanantaina muun muassa hänen viimeiseksi jäänyt seuransa Twente.

– Se on uskomatonta. Niin nuorella iällä. Niin surullista. Se on todella kamalaa. Osoitamme myötätuntomme hänen perheelleen ja ystävilleen, Twenten tekninen johtaja Jan Streuer sanoi De Telegraafille.

Lukokin kuolinsyytä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen.

Lukoki syntyi Kongon Demokraattisessa Tasavallassa ja varttui Amsterdamissa. Hän teki edustusjoukkuedebyyttinsä Ajaxissa vuoden 2011 alussa ja pelasi seuran edustusjoukkueessa kaikkiaan 35 ottelua, tehden niissä viisi maalia. Vaikka ottelumäärä jäi melko vähäiseksi, voitti Lukoki Ajaxissa silti kolme hollanninmestaruutta.

Kaikkiaan Lukoki pelasi Hollannin Eredivisiessä 87 ottelua edustaen Ajaxin lisäksi SC Cambuur-Leeuwardenia ja Zwollea. Sen jälkeen hän vietti viisi vuotta bulgarialaisessa Ludogorets Razgradissa, joka voitti Lukokin aikana kolme kertaa Bulgarian kansallisen mestaruuden.

Lukoki pelasi urallaan myös kahdeksan ottelua Mestarien liigaa, neljä Ajaxissa ja neljä Ludogorets Razgradissa. Eurooppa-liigan otteluita kertyi vyölle 20 (karsintapelejä ei huomioitu).

Bulgariasta matka jatkui seuraavaksi Turkkiin, jossa Lukoki pelasi yhden kauden Yeni Malatyasporin joukkueessa. Viime kesänä hän palasi takaisin Alankomaihin tehtyään sopimuksen Twenten kanssa. Hän kärsi kuitenkin nopeasti polven ristisidevamman, eikä pelannut Twentessä peliäkään. Sopimus purettiin helmikuussa sen jälkeen, kun Lukoki oli tuomittu perheväkivallasta yhdyskuntapalvelukseen ja ehdonalaiseen vankeuteen.

Lukoki pelasi urallaan myös kolme A-maaottelua Kongon Demokraattisen Tasavallan maajoukkueessa, kaksi vuonna 2015 ja viimeisen vuonna 2020. Nuorten ja poikien maajoukkuetasolla hän edusti Hollantia.

Lähde: Transfermarkt

AFC Ajax

@AFCAjax
Our former player Jody Lukoki has passed away at the age of 29.

Rest in Peace, Jody 🤍

FC Twente

@fctwente
Vanmorgen heeft FC Twente het verschrikkelijke bericht ontvangen dat Jody Lukoki is overleden. De club is geschokt en diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. FC Twente leeft mee met zijn naasten en wenst hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

#fctwente