Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan finalistit ovat nyt selvillä. Mikä hienointa, ensinmainitun kilpailun loppuottelussa nähdään myös Suomen A-maajoukkuepelaaja Glen Kamara.

Eurooppa-liigan mestaruudesta pelaavat keskiviikkona 18.5. Sevillassa Eintracht Frankfurt ja Rangers. Ottelussa on kovat panokset, sillä pokaalin lisäksi pelissä on suora paikka Mestarien liigan lohkovaiheessa, jollaista kumpikaan finaaleista ei ole kansallisen sarjansa kautta saamassa. Lisäksi ottelun voittaja kohtaa elokuisessa Helsingissä pelattavassa UEFA Supercupin finaalissa Mestarien liigan voittajan – eli joko Liverpoolin tai Real Madridin.

Rangers oli hävinnyt välierien avausosan Leipzigissa 0-1, mutta oli kotikentällään tulta ja tappuraa. Mikä hienointa, Glen Kamara oli erittäin näkyvästi mukana joukkueensa 3-1-kotivoitossa.

James Tavernierin avausmaalia edelsi Kamaran upea taistelu ja kaksinkamppailuvoitto vasemmalla laidalla. 2-0-maalin Kamara puolestaan laukoi verkkoon itse 24. peliminuutilla. 17 metristä lähtenyt kuti painui kauniisti taka-alanurkkaan. Maalin voi katsoa tämän jutun lopusta.

71. peliminuutilla RB Leipzig nousi otteluparissa tasoihin Christopher Nkunkun maalilla. Ote näytti jo vähän aikaa olevan siirtymässä saksalaisille, mutta Ibrox Stadium räjähti, kun John Lundstram sijoitti 81. minuutilla Rangersille 3-1-maalin.

Toisessa otteluparissa Eintracht Frankfurt otti kotonaan 1-0-voiton ja vei otteluparin maalein 3-1. Illan ainoan maalin teki 26. minuutilla Rafael Borre. Vierasjoukkue West Ham joutui vaikeuksiin jo ennen Borren maalia, sillä Aaron Cresswell ajettiin 17. minuutilla suoralla punaisella ulos.

Viikkoa myöhemmin 25.5. Tiranassa pelattavassa Konferenssifinaalisa kohtaavat puolestaan AS Roma ja Feyenoord. Roma voitti Leicesterin kotonaan maalein 1-0 ja koko otteluparin yhteismaalein 2-1. Marseille-Feyenoord oli puolestaan tänään maaliton, joten Feyenoord eteni finaaliin yhteismaalein 3-2.