Mahdoton yhtälö? Eurooppa-liigan finaalin alla pelätään yli 100 000 ihmisen yleisökatastrofia – ”Liian paljon ihmisiä, joilla on liikaa alkoholia”

© Kuva: Getty Images

Espanjan kansalaisten turvallisuudesta vastaava päävaltuutettu Juan Carlos Castro Estevez on varoittanut Sevillaa odottavista ”vakavista ongelmista”, kun 150 000 Eintracht Frankfurtin ja Rangersin kannattajaa saapuu kaupunkiin tänään, keskiviikkona.

Eintracht ja Glen Kamaran edustama Rangers ottavat yhteen Eurooppa-liigan loppuottelussa Estadio Ramón Sánchez Pizjuánilla, joka vetää enimmillään reilut 40 000 katsojaa.

Kummankin joukkueen kannattajille on varattu 10 000 lippua per seura, mutta Sevillan kaupunkiin jalkapalloturisteja odotetaan moninkertainen määrä. Estevezin mukaan viranomaisten pitää varautua vaikeisiin haasteihin, kun saksalaiset ja skotlantilaiset jalkapallofanit saapuvat juomaan Espanjan kylmää olutta.

– Se on liian paljon ihmisiä, joilla on liikaa alkoholia. Suurella osalla ei ole lippuja peliin, ja ympäri kaupunkia on paljon rakennustyömaita. Se on resepti, joka voi johtaa vakaviin ongelmiin, kommentoi Estevez ESPN:n mukaan.

– Me yritämme tehdä kaiken oikein ja meillä on paljon kokemusta tällaisista tilanteista, joskaan se ei tarkoita, etteikä täällä tulisi ongelmia.

– Me isännöimme kahta kannattajakuntaa, jotka juovat paljon. Nämä kansalaiset, jotka ovat tottuneet juomaan lämmintä olutta kotimaassaan, juovat vielä enemmän, kun he näkevät meidän raikkaat ja kylmät oluemme.

– Uskomme kuitenkin vilpittömästi, että meillä on riittävät ja valmiit yksiköt ongelmien torjumiseksi.

Estevez ei ole täysin varma, miten kaikki kannattajat aikovat saapua Sevillaan.

– Kaikki junat Madridista ja Málagasta on myyty täyteen, ja me odotamme valtavaa tilauslentojen saapumista Sevillaan, Mallorcalle, Kanariansaarille, Málagaan, Jereziin ja Faroon, jossa uskomme noin 30 000 Rangersin kannattajan yöpyvän ja saapuvan sieltä Sevillaan busseilla keskiviikkona.

– Mutta me emme voi varmuudella tietää, kuinka moni saapuu autoilla, busseilla ja veneillä. Eintrachtilla oli vain 5 000 lippua puolivälieräänsä Barcelonaa vastaan, ja jotenkin heitä oli Camp Noulla 30 000 paikalla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.