Huuhkajien seuraavaan maaotteluun on aikaa päivää vaille neljä viikkoa. Suomi pelaa kesäkuussa tiiviin, neljästä ottelusta koostuvan putken Nations Leaguen kamppailuja, joten toukokuun lopussa on jälleen seuraavien maajoukkuevalintojen aika.

Lauantain ja sunnuntain kierroksella ainakin kolme Huuhkajien luottopelaajaa on ollut sivussa seurajoukkueensa kokoonpanosta. Robert Taylor oli sivussa, kun Inter Miami hävisi vieraissa Charlottelle 0-1 MLS:ssä, eikä Robin Lodia näkynyt, kun Minnesota taipui kotonaan samoin lukemin Cincinnatille. Daniel O’Shaughnessy puolestaan oli sivussa, kun Karlsruhe kohtasi 2. Bundesliigan toiseksi viimeisellä kierroksella kotonaan Dresdenin (tulos 2-2).

Mistään vakavammasta ei kuitenkaan ole kyse varsinkaan MLS-pelaajien kohdalle. Taylorin kohdalla poissaolon syyksi kerrottiin ”terveys ja protokolla”. Sitä ei suoraan kerrottu, voisiko kyseessä olla koronatartunta, mutta ainakaan varsinaisesta loukkaantumisesta ei ole kysymys.

Poissaolo oli Taylorille vasta koko kauden ensimmäinen, ja hän on saanut runsaasti luottamusta siirryttyään täksi kaudeksi MLS:ään Norjasta. Taylor oli pelannut tulokasjoukkue Inter Miamin kaikissa aiemmissa yhdeksässä ottelussa, ja ollut avauksessa viimeisissä seitsemässä pelissä. 90-minuuttisia on takana kolme, ja tilastoihin on kirjattu yksi maalisyöttö.

– Saan pelata paljon ja pääsen koko ajan parempaan kuntoon. Alan olla taas terävä ja tunnen oloni hyväksi juuri nyt. Olen parantanut peli peliltä, Taylor kommentoi alkukauden otteitaan pari viikkoa sitten Miami Total Futbolin YouTube-kanavalla julkaistussa haastattelussa.

Myöskään Robin Lodin kohdalla syytä huoleen ei ole, sillä hänenkin poissaolon syyksi ilmoitettiin sairastuminen. Lod oli niin ikään pelannut kaikissa Minnesotan aiemmissa yhdeksässä ottelussa, ja jokaisessa vieläpä täydet tai lähes täydet peliminuutit. Lodin alkukauden tehosaldo on kolme maalia ja yksi maalisyöttö.

Tammikuussa HJK:sta Karlsruheen siirtynyt Daniel O’Shaughnessy pelasi kevätkauden alkajaisiksi peräti kymmenen täyttä ottelua putkeen. O’Shaughnessyn saama luottamus saksalaisseurassa on ollut runsasta, mutta nyt hän on ollut sivussa kahdesta pelistä peräkkäin. Poissaolon syynä on sitkeä päänsärky, joka johtuu topparin Ingolstadt-ottelussa (22.4.) takaraivoonsa saamasta kovasta laukauksesta.

Karlsruhella on jäljellä enää yksi ottelu tätä kautta. Siinä se kohtaa ensi sunnuntaina vieraissa Heidenheimin.