Pormestari kielsi mestaruusjuhlat kaupungin keskustassa – fanijoukko ilmestyi juhlimaan pormestarin ikkunan alle

© Kuva: Getty Images

Ajaxilla on keskiviikkona mahdollisuus varmistaa Eredivisien mestaruus, kun se saa Johan Cruijff ArenAlle vieraakseen Heerenveeniin. Jos Ajax voittaa pelin, on se varmuudella mestari.

Kaupungissa on kuitenkin pelätty levottomuuksia, joten Amsterdamin kaupunki julisti useita alueita ”turvallisuusriskialueiksi”. Poliisilla on oikeus tehdä turvatarkastuksia ihmisille näissä paikoissa ennaltaehkäisevästi.

Riskialueiksi luokiteltiin paitsi ottelustadion niin myös Leidsepleinin ja Rembrandtpleinin aukiot. Säädös on voimassa keskiviikkona kello 14 alkaen aamukahteen torstaina. Ottelu Heerenveeniä vastaan alkaa kello 21.

– Monen vuoden kokemusten ja tuoreiden tietojen perusteella kunta ja poliisi pitävät hyvin todellisena mahdollisuutta, että kannattajaryhmät menevät kaupungin keskustaan ja ArenAn alueelle ja synnyttävät riskin yleisistä järjestyshäiriöistä. Poliisi tarkkailee tilannetta läheltä ympäri kaupunkia ja on valmistautunut eri skenaarioihin, Amsterdamin kaupungin tiedotteessa todettiin.

Jos Ajax mestaruuden varmistaa, juhlitaan joukkuetta stadionilla eikä Museumpleinillä kaupungin keskustassa, kuten fanit olisivat toivoneet. Pormestari Femke Halseman mukaan kaupunki ei onnistunut löytämään riittävästi turvallisuushenkilöstöä huolehtimaan siitä, että Museumpleinillä voitaisiin juhlia turvallisesti.

Päätöksen seurauksena pormestari Halsemalle sateli runsaasti uhkauksia ja loukkauksia. Ajaxin kannattajat suuntasivat myös joukolla juhlimaan ja metelöimään pormestarin kodin edustalle. Kuvaa tästä on nähtävissä alla olevassa twiitissä.

Lähde: NL Times

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.