AC Milanin puheenjohtaja latasi suorat sanat Serie A:n surkeasta tilanteesta – käytti verrokkina englantilaisseuroja

© Kuva: Getty Images

Italia voitti vuosi sitten Euroopan mestaruuden. Se kukisti EM-lopputurnauksen finaalissa Englannin.

Sen jälkeen Italia ei kuitenkaan onnistunut selviytymään loppuvuoden MM-lopputurnaukseen, sillä se hävisi jatkokarsinnoissa kotikentällään Pohjois-Makedonialle. Kyseessä on jo toinen peräkkäinen MM-lopputurnaus ilman Italiaa.

Myös Serie A on kerännyt vuosien saatossa kritiikkiä muun muassa sarjan tasosta ja siitä, miten heikosti italialaiset seurat menestyvät Euroopassa. AS Roma tosin onnistui voittamaan hiljattain Konferenssiliigan mestaruuden, mutta Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa menestys on ollut etenkin historiaan nähden vaisua.

Sen tiedostaa myös AC Milanin puheenjohtaja Paolo Scaroni. Scaroni käväisi Il Foglion haastattelussa ja kertoi, mikä italialaisessa jalkapallossa mättää.

– Meidän Serie A:sta on tullut muihin huippusarjoihin verrattaessa käytännössä Serie B. Melkein kaikki sarjat ovat ohittaneet meidät viimeisen 20 vuoden aikana. Syy siihen on se, että se tuote, jota tarjoamme, on huono. Meillä ei ole Leo Messin tai Kylian Mbappén kaltaisia maailmantähtiä, koska meillä ei ole siihen yksinkertaisesti varaa. Jos jatkamme näin, valumme entistä kauemmaksi jalkapallon huipusta, Scaroni totesi.

– Meidän on esitettävä ihmisille kiinnostavampi tuote. Jalkapallo on urheilua, mutta se on samalla myös show’ta. Show vaatii hienon stadionin, joka on aina täynnä kannattajia. Ei liian suurta tai liian pientä stadionia.

Scaroni muistutti, ettei italialaisseurat kykene mitenkään taistelemaan taloudellisesti muun muassa englantilaisseurojen kanssa.

– Meillä ei ole ainoastaan eniten tyhjiä stadioneita, mutta stadionimme ovat myös kaikista vanhimpia, eikä meillä ole varaa uudistaa niitä. AC Milanin ja Internazionalen yhteenlasketut tulot kausilla 2017-18 ja 2018-19 ovat pienempiä kuin esimerkiksi Chelsean, Tottenhamin, Arsenalin, Liverpoolin ja Manchester Unitedin.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!