AC Oululla on ollut todellinen juhlapäivä. Seura on pitänyt huolen siitä, että fanit voivat lähteä hyvillä mielin juhannuksen viettoon, sillä Laivastonsiniset ovat tiedottaneet tänään jo kahdesta kovasta pelaajahankinnasta.

Aiemmin aamulla ACO kertoi tehneensä sopimuksen SJK:sta tutun kolumbialaistopparin Cristhian Valencian kanssa. Päivä sen kuin parani, kun pari tuntia myöhemmin seura vahvisti Huuhkajista tutun hyökkääjän Rasmus Karjalaisen paluun Veikkausliigaan. Karjalaisen siirrosta Ouluun kertoi keskiviikkona ensimmäisenä MTV Urheilu.

Karjalaisen sopimus ulottuu Valencian tavoin kauden 2023 loppuun, ja siihenkin sisältyy optio vuoden jatkosta. 26-vuotias Karjalainen on syntynyt Oulussa ja pelannut AC Oulun paidassa viimeksi kaudella 2016, kun seura pelasi Ykkösessä. Vuosina 2013 ja 2014 Karjalainen edusti oululaisseuroista myös Tervareita ja OLS:ia.

– Erittäin hyvät fiilikset palata kotiin. AC Oulu on mulle todella rakas seura, ja kun Suomeen paluu tuli ajankohtaiseksi, AC Oulu oli luonnollisesti iso vaihtoehto. Joukkue on pelannut hienon alkukauden enkä malta odottaa että pääsen taas pelaamaan laivastonsinisissä, Karjalainen toteaa tiedotteessa.

Veikkausliigaa Karjalainen on pelannut aiemmin PS Kemissä ja KuPS:ssa. Kaudella 2017 hän teki kemiläisjoukkueelle kahdeksan maalia ja sai valinnan Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi. Seuraavalla kaudella KuPS:ssa maaleja syntyi jo 16.

KuPS:sta Karjalainen siirtyi kesällä 2019 Fortuna Sittardiin, jossa hän pelasi 15 ottelua Eredivisietä tehden yhden maalinkin. Hollannista matka jatkui Ruotsiin, jossa Karjalainen on edustanut Örebrota ja viimeksi Helsingborgia.

Karjalainen olisi ollut vahvasti ehdolla myös Huuhkajien EM-kisajoukkueeseen viime kesänä, mutta kaulavaltimon repeämä vesitti haaveet arvoturnauksessa pelaamisesta (lue lisää).

[readmore from=Karjalainen-Rasmus]

Kaikkiaan pelejä Allsvenskanissa on kertynyt 20 (4 maalia) ja Huuhkajissa 13 (yksi maali). Viimeksi Karjalainen on nähty Huuhkajissa kentällä marraskuussa 2020 Ranskaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa, jonka Suomi voitti 2-0. Viime joulukuussa Karjalainen puolestaan teki Helsingborgin sarjanousun ratkaisseen maalin Superettanin nousukarsinnoissa.

– Mahtava juttu saada oman kylän poika takaisin AC Ouluun. Armoitettu maalintekijä on hyvässä kunnossa ja hinkuu peliaikaa minuuttien jäätyä vähille edellisessä seurassa. Rasse on osoittanut olevansa kova maalintekijä Veikkausliigassa, mutta vuosien varrella hän on pystynyt myös monipuolistamaan pelaamistaan, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen hehkutti.

– (Rasmus) kuului A-maajoukkueen vakioryhmään ennen vakavaa vammaansa. Matka kohti uutta uran huippua käy Oulun kautta!

AC Oulu

@ACOulu
AC Oulu ja Rasmus Karjalainen ovat solmineet kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen, jossa on optio kaudesta 2024.

Lue lisää:
acoulu.fi/uutiset/rasmus…

#ACOulu
#Oulu
#Laivastonsiniset
#Veikkausliiga
#PohjoistaVoimaa