Bayern Münchenin maalitykki Robert Lewandowski on ollut kesän siirtomarkkinoiden kuuma nimi. Puolalainen on tehnyt hyvin selväksi, että hän haluaisi poistua Bayernista voimassa olevasta sopimuksestaan huolimatta. Lewandowskin kintereillä on ollut vahvimmin FC Barcelona, joka ei ole kuitenkaan onnistunut kiinnittämään häntä, osin talousvaikeuksistaankin johtuen.

Vaikka Lewandowski ei siirtohalujaan peittele, on Bayernin johtoporras pysynyt tiukkana. Sekä urheilujohtaja Hasan Salihamidzic että johtokunnan puheenjohtaja Oliver Kahn toistivat jälleen keskiviikkona, että Bayern ei suunnittele Lewandowskista luopumista. Miehet puhuivat Sport Bildille uuden hankinnan Sadio Manén sopimusjulkistuksen yhteydessä.

– Suhtautumisemme tähän asiaan on selkeä. Robertin sopimus ulottuu kesään 2023. Minä pidän selvänä, että näen Robertin harjoituskeskuksessamme, kun harjoituskausi alkaa 12. heinäkuuta, Salihamidzic vastasi.

Samoilla linjoilla oli myös Oliver Kahn.

– Emme ole muuttaneet juurikaan kantaamme Robertin tilanteen suhteen. Hänellä on vuoteen 2023 voimassa oleva sopimus ja odotamme innolla näkevämme hänet täällä, kun treenikausi alkaa, Kahn totesi.

– Emme tuhlaa yhtään aikaamme mahdollisiin hänestä tehtäviin tarjouksiin. Ainoa, mihin keskitämme kaiken energiamme, on seuran menestyminen. Me kaikki tiedämme, mitä Robert voi sen eteen antaa. On hyvin tärkeää muistaa, että hänen sopimuksensa ulottuu vuoteen 2023.

Yhtä jyrkästi Bayern ei suhtaudu toisen hyökkääjän Serge Gnabryn tilanteeseen. Seura toivoo Gnabryn jatkavan, mutta jos nimeä jatkosopimuspaperiin ei tule, on se valmis Saksan maajoukkuepelaajasta luopumaan.

– Manén hankinta ei liity Gnabryyn mitenkään. Haluamme aloittaa taas keskustelut Sergen kanssa selvittääksemme, onko hän valmis jatkamaan sopimustaan tässä siirtoikkunassa, Salihamidzic kertoi.

[readmore from=Lewandowski-Robert]

– Hän on Saksan maajoukkuepelaaja ja sopii joukkueeseemme loistavasti. Emme kuitenkaan halua joutua hänen sopimuksensa viimeiselle vuodelle ilman, että hän kertoo meille haluavansa jäädä.

– Emme halua painostaa häntä. On kuitenkin seuran näkökulmasta selvää, että jos pelaaja ei halua jäädä, on oikeudenmukaista keskustella siitä, mitä voimme tehdä, jotta tilanne tyydyttäisi kaikkia osapuolia.

Lähde: AS