Belgia hävisi Nations Leaguen avauksessaan viime perjantaina Hollannille tylysti 1-4. Tappio kotikentällä rakkaalle naapurille oli viime MM-kisojen pronssijoukkueelle kova kolaus ja kehno startti kilpailun uuteen kauteen.

Toiseen kotipeliinsä mennessä Belgia oli kuitenkin toipunut Oranjen tarjoamasta läksytyksestä, sillä se latoi Puolaa vastaan tiskiin vieläkin tylymmät 6-1-voittonumerot. Etenkin toinen puoliaika oli Punaisilta Paholaisilta vakuuttavaa tekemistä.

Puola siirtyi ottelussa vielä johtoon Robert Lewandowskin 28. minuutilla tekemällä maalilla. Maali oli Bayern Münchenistä pois mielivän Lewandowskin 76:s A-maajoukkuemaali. Se nosti hänet yksin Euroopan kautta aikain maaottelumaalitilaston kolmanneksi ohi Unkarin ja Barcelonan legendan Sandor Kocsisin. Edellä ovat enää toinen unkarilainen Ferenc Puskas (84 maalia) ja koko maailman tilastokärki Cristiano Ronaldo (117). Maailman maaottelumaalitilastossa Lewandowski on nyt sijalla 11.

Belgian tasoitusmaali syntyi avausjakson 42. minuutilla, kun Axel Witsel laukoi pallon 20 metristä alakulmaan. Vasta toisella puoliajalla alkoi kuitenkin kunnon show.

Hieman ennen kuin pelikellossa tuli tunti täyteen, vei Belgian johtotähti ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Kevin De Bruyne Belgian johtoon, josta se ei enää luopunut. Lukemat repesivät kuitenkin vasta lopussa.

Vaihdosta kentälle otettu Brightonin Leandro Trossard osui kahdesti (77. ja 80. peliminuutti). Kaukolaukauksella syntynyt 5-1-maali oli Leander Dendonckerin käsialaa ja loppunumerot naulasi lisäajalla 22-vuotias Vitessen hyökkääjä Lois Openda. Maalit olivat sekä Dendonckerille että Opendalle maajoukkueuran ensimmäiset.

Belgian monivuotinen ykköshyökkääjä Romelu Lukaku oli ottelusta loukkaantumisen vuoksi sivussa, mutta muu pelaajisto osoitti, etteivät hyökkäystehot yhdestä miehestä ole kiinni.

Belgia on nyt tehnyt vähintään yhden maalin 46 maaottelussa peräkkäin. Edellisen kerran se jäi maaleitta vuoden 2018 MM-kisojen välierässä Ranskaa vastaan.