Brasilian A-maajoukkueen päävalmentajan Titen mukaan Neymarin kuuluu pelata keskellä eikä laidassa, vaikka monien mielestä brasilialaishyökkääjän taso on pudonnut pelipaikan muuttumisen myötä.

Neymar, 30, tuli tunnetuksi taiturimaisen vasempana laitahyökkääjänä, mutta viime vuosina hänet on nähty pääasiassa keskushyökkääjänä – etenkin maajoukkueessa.

Neymarin tehot ovat viime vuosina laskeneet, mutta siitä huolimatta Tite on sitä mieltä, että brasilialaistaiturista saa parhaan irti joko keskushyökkääjänä tai kymppipaikalla. Maajoukkueluotsin mukaan jokainen valmentaja, joka peluuttaa Neymaria laidalla, on ”aasi”.

– Ihmiset sanovat, että Neymar tekee enemmän virheitä pelatessaan keskellä. Mutta hänen pelipaikkansa saa hänet tekemään enemmän virheitä, Tite sanoo Sextra Estrela podcastille.

– Jokainen valmentaja, joka peluuttaa Neymaria laidalla, on aasi. Se rajoittaa huomattavasti näiden ominaisuuksien omaavan pelaajan luovaa kapasiteettia. Hän tekee enemmän virheitä, kyllä, koska hänen luovia kykyjään vaaditaan.