HJK:sta potkut saanut Jair löysi uuden seuran: ”Teko tapahtui monia vuosia sitten”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:sta aiemmin tällä viikolla potkut saanut Jair on löytänyt itselleen uuden seuran.

Romanian korkeimmalla sarjatasolla pelaava FC Petrolul tiedotti perjantaina tehneensä Jairin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Petrolul voitti päättyneellä kaudella Romanian toiseksi korkeimman sarjatason mestaruuden ja nousi siten ensi kaudeksi maan pääsarjaan.

HJK ilmoitti maanantai-iltana purkaneensa Jairin sopimuksen. Aiemmin maanantaina Iltalehti paljasti Jairin saaneen seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Jair teki rikoksen vuonna 2016. Hän edusti silloin AC Oulua. Jair ei kertonut HJK:lle missään vaiheessa tapauksesta, ja helsinkiläisseura antoi hänelle välittömästi potkut kuultuaan asiasta.

– Ennen kuin aloitimme neuvottelut Jairin kanssa, seura kävi läpi pelaajan laillisia ongelmia Suomessa. Teko tapahtui monia vuosia sitten ja sen jälkeen pelaaja on käyttäytynyt moitteettomasti, joten ajattelemme, ettemme voi estää pelaajaa työskentelemästä ja siten elättämästä perhettään, FC Petrolul kirjoitti tiedotteessaan.

Jair ehti edustaa HJK:ta noin puolentoista vuoden ajan.

Lue tapauksesta lisää täältä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!