HELSINKI. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Robert Taylor sai alkuvuodesta agentiltaan puhelun, joka mullisti hänen maailmansa. Legendaarisen David Beckhamin omistama Inter Miami halusi Taylorin. Siirtopäätöstä ei tarvinnut pitkään miettiä.

Taylorin viime kausi norjalaisessa SK Brannissa päättyi pettymykseen. Seura putosi Norjan pääsarjasta. Taylor oli vieläpä epäonnensankarina, kun hän epäonnistui ratkaisevassa rangaistuspotkussaan. Raskaan kokemuksen jälkeen oli selvää, että Taylor ei jatkaisi Brannin riveissä Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Vaikka kausi päättyi kitkerään pettymykseen, oli Taylorin kausi tilastojen valossa varsin hyvä. 27 sarjapelissä syntyi kuusi maalia ja yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Vastuuta oli tullut myös Huuhkajien paidassa. Ei Taylor silti osannut odottaa sitä, mitä tulevaisuus toisi tullessaan.

– Agentti soitti minulle ja sanoi ”istupa alas, nyt on uutisia”. Olin ihan, että mitä ihmettä. Sitten hän sanoi, että Inter Miami haluaa minut. Olin heti, että unohdetaan kaikki muut siirtoasiat, haluan sinne. Haluan MLS:ään ja Floridaan. Onneksi se saatiin maaliin asti, Taylor kertoo SuomiFutis-sivustolle Helsingin Kalastajatorpalla Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Kiinnostus tuli melko puskista. Taylor oli vakiinnuttanut asemansa Norjassa ja MLS oli ollut jo pidemmän aikaa toiveissa. Se, että nimenomaan David Beckhamin omistama Inter Miami osoitti kiinnostuksensa, oli kirsikka kakun päälle.

– Olen kuullut esimerkiksi maajoukkueessa niin paljon hyvää siitä sarjasta. Ei ole tullut vastaan oikeastaan mitään muuta kuin positiivista. Sen takia halusin jo pitkään kokea MLS:n. Sitten kun vielä kiinnostunut seura oli Inter Miami, sinne oli pakko päästä, Taylor toteaa lyöden samalla nyrkkiään pöytään.

Viisumien ja peliluvan saaminen kesti pari viikkoa, mutta lopulta siirto konkretisoitui. Suomen ja Englannin passin omaavalle Taylorille David Beckham on ollut idoli pienestä saakka. Ensikohtaaminen Beckhamin kanssa oli yhdenlainen unelmien täyttymys.

– Olisiko ollut minun toiset tai kolmannet harjoitukset, kun hän tuli katsomaan treenejä ja moikkaamaan pelaajia. Hän jutteli lyhyesti vähän kaikkien kanssa. Kyllä minä olin ihan fanipoikana siinä.

– Jännitti paljon (ensikohtaaminen). Beckham on ollut minulle idoli pienestä pitäen. Kun olin nuori, yritin kopioida hänen hiustyyliään. Myös kenkien piti aina olla samat kuin hänellä.

Tähtien kanssa koppiin

Blaise Matuidi, Kieran Gibbs, DeAndre Yedlin ja tietysti Gonzalo Higuaín. Siinä Inter Miamin kokoonpanon nimekkäimpiä pelaajia. Joukkueen päävalmentaja on Manchester Unitedia ja Evertonia pelaajaurallaan edustanut Phil Neville. Voisi kuvitella, että tuollaisten supertähtien joukkoon liittyminen jännittäisi.

Taylor myöntää, että kyllä se myös hieman jännitti, mutta jännitys katosi nopeasti.

– Minut otettiin tosi hyvin vastaan. Heti tuli sellainen olo, että olen tervetullut sinne. Se vei tosi paljon jännitystä pois. Oli siinä vähän sellainen ”wau, nuo kaverit ovat pelanneet isoja pelejä ja voittaneet pokaaleja. Olen seurannut heitä tv:stä, enkä olisi ikinä kuvitellut pystyväni pelaamaan heidän kanssaan samassa joukkueessa”, mutta se, miten minut otettiin vastaan, helpotti paljon.

Joukkueen todellinen supertähti on tietysti Juventuksesta syksyllä 2020 Miamiin siirtynyt Gonzalo Higuaín. Argentiinalaishyökkääjä on voittanut urallaan kolmesti Italian mestaruuden Juventuksessa, kolmesti Espanjan mestaruuden Real Madridissa, Eurooppa-liigan Chelseassa ja juhlinut Italian ja Espanjan cup-voittoja. Kaudella 2015-16 Higuaín voitti Serie A:n maalikuninkuuden 36 täysosumallaan.

Taylorin mukaan Higuaínilla jalat ovat tukevasti maassa, vaikka ansioluettelo on pitkä ja komea.

– Tosi hyvä tyyppi. Ei yhtään ylimielinen. Hän ei käytä mitään merkkivaatteita, vaan kävelee koppiin ihan normijamppana. Hän kohtelee kaikkia muita tosi kunnioittavasti, eikä pidä itseään mitenkään parempana kuin muut. Sitten kun harjoituksissa on viimeistelytreeni, niin aika harvoin hän laukoo ohi tai antaa veskarille edes saumaa torjua. Kyllä hän kaikki viimeistelykisat voittaa aina, Taylor kertoo.

Taylor pääsi nopeasti joukkueeseen sisään. Sitä on helpottanut se, että uusi joukkue on vasta rakentumassa.

– Meillä on niin uusi joukkue, että ei ole kopissa ehtinyt syntyä vielä sellaisia kaveriporukoita. Kaikkien kanssa on pystynyt ystävystymään aika hyvin. Eniten olen viettänyt aikaa Christopher McVeyn kanssa. Hän on Leo Väisäsen kaveri Elfsborgista ja sitä kautta tutustuimme. Sitten esimerkiksi pelasin Mo Adamsin kanssa Nottinghamissa samaan aikaan joskus 14-vuotiaana.

Taylor on Huuhkajien mukana, kun joukkue kohtaa lauantaina Bosnia ja Hertsegovinan Nations Leaguen avausottelussa Helsingin Olympiastadionilla kello 19.

LUE MYÖS: