Joutuuko Huuhkajien pelaaja kilpailemaan peliajasta pian Lionel Messin kanssa? – Huhu naurattanut kavereita: ”No niin, sä joudut penkille”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Robert Taylor on nauttinut ajastaan Floridan lämmössä Yhdysvalloissa. Siirto MLS:ään ja Inter Miamin paitaan oli tietynlainen unelmien täyttymys.

Taylor siirtyi RoPSista ruotalaiseen AIK:hon kesällä 2017. Pohjoismaat ovat tulleet tutuksi, sillä Taylor ehti edustaa AIK:n lisäksi norjalaisia Tromsøtä ja Brannia ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin. Muutto Norjan Bergenistä Floridan Miamiin on ainakin helpottanut aamuherätyksiä.

– Nyt on vähän kivempi herätä aamulla, kun voi laittaa shortsin ja t-paidan päälle ja lähteä treeneihin. Tromssassa piti laittaa kahdeksan eri vaatekerrosta päälle, kun lähti treeneihin, Taylor kertoo SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa Helsingin Kalastajatorpalla.

Lämpötilasta ei parane kavereille valittaa.

– Hyvä sää on mielenterveydelle upea juttu. Suomessakin aina toivotaan hyvää kesää. Siellä (Miamissa) on kesä koko ajan. Välillä on niin kuuma, että tulee vähän valitettua kavereille. Sitten tulee aika nopeasti kuittia takaisin, että ”älä v*ttu valita, täällä sataa räntää”, Taylor kertoo nauraen.

MLS-sarja on ottanut isoja harppauksia viimeisten vuosien aikana. Liiga on houkutellut varsinkin uran ehtoopuolella olevia tähtipelaajia. Taylorin mukaan MLS on todella kova sarja, jossa peli on yksilökeskeisempää.

– MLS:ssä peli on tosi fyysistä ja nopeaa. Yksilötaito on ihan maailmanluokkaa. Pohjoismaissa jalkapallo on ehkä organisoidumpaa ja keskitytään enemmän taktisiin asioihin. MLS on kovatasoisin sarja, jossa olen pelannut, Taylor huomauttaa.

Supertähtien haaliminen MLS:ään on ollut jo pidemmän aikaa muodissa. Taylorin joukkuekaverina on esimerkiksi Juventuksessa ja Real Madridissa maaleja mättänyt Gonzalo Higuaín.

Yksi uusi joukkuekaveri saattaa reilun vuoden päästä olla PSG:tä edustava Lionel Messi, joka on ainakin siirtohuhuissa yhdistetty Miamiin. Messi-huhut ovat naurattaneet Tayloria. Sen verran absurdilta tuntuu ajatus pelaamisesta samassa joukkueessa maailman parhaan jalkapalloilijan kanssa.

– Se huhu on naurattanut kaveriporukassa. Yksi kaveri laittoi screenshotin Whatsappissa ja sanoi ”no niin Robi, sä joudut penkille. Et taida enää pelata, kun Messi tulee”. Huhuja tulee niin paljon, että ei niitä viitsi ottaa vielä niin tosissaan, Taylor sanoo.

”Haluan nähdä, mihin minulla on rahkeita”

Taylor, 27, on päässyt hyvin sisään MLS:ään. Peliaikaa on tullut runsaasti ja viimeiseen kolmeen peliin on tullut myös kaksi maalia. Olemuksesta ja kommenteista on helppo päätellä, että Taylor nauttii täysin rinnoin jalkapallosta tällä hetkellä. Ura on edennyt toivotulla tavalla.

– Olen tosi kiitollinen siitä, missä pelaan tällä hetkellä. On varmasti ollut myös tuuria, että olen saanut tällaisia mahdollisuuksia. Pitää olla kiitollinen.

– Ainahan jokainen pelaaja haluaisi pelata esimerkiksi Valioliigassa, mutta pitää olla myös realistinen näiden asioiden kanssa. Olen tyytyväinen ja iloinen siitä, missä olen, mutta haluan toki eteenpäin urallani. Haluan päästä vielä pitkälle. Haluan nähdä, mihin minulla on rahkeita.

Robert Taylor on tehnyt kaksi maalia MLS:ssä tähän mennessä. Kuva: Getty Images.

MLS:stä on tullut monelle suomalaiselle tietynlainen jalkapalloilullinen koti. Alexander Ring on kapteenina Austinissa, Robin Lod on Minnesotan seurahistorian paras maalintekijä MLS:n runkosarjassa ja Huuhkajista tuttu Lassi Lappalainen on vakiinnuttanut paikkansa Montrealissa.

Euroopasta MLS:ään lähteminen on vaikuttanut olevan suomalaisille helpompaa kuin paluu takaisin. Esimerkiksi Rasmus Schüller palasi MLS:stä ensin Suomeen, josta tie vei Ruotsin Allsvenskaniin. Taylorilla on Miamin kanssa option sisältävä sopimus joulukuuhun 2023 saakka, eikä hänellä ole ainakaan nyt kiire takaisin Euroopan kentille.

– MLS on ollut pienimuotoinen haave. Nyt kun se toteutui, niin haluan keskittyä siellä pelaamiseen ja katsoa mihin se riittää. Esimerkiksi jos saisi siellä uuden jatkosopimuksen, Taylor sanoo.

Lähes koko uransa Taylor on pelannut tekonurmella. MLS:ssä pelataan pääasiassa luonnonnurmella. Taylorille alustalla ei ole niin suurta merkitystä. Mieluiten hän pelaa luonnonnurmella, mutta hyvä tekonurmi on parempi kuin huono nurmi.

Alkuviikosta Taylor pääsi harjoittelemaan Huuhkajien kanssa Pukinmäen nurmella, joka ei ehkä aivan täyttänyt hyvän luonnonnurmen tunnusmerkkejä.

– Joo, se oli ihan samanlainen kuin meillä Miamissa, mies repesi nauruun.

Pukinmäessä koululaiset seurasivat innokkaasti Huuhkajien harjoituksia. Tunnelma oli ollut Taylorin mukaan varsin ainutlaatuinen.

– Se oli tosi hauskaa. Lapset olivat tosi innoissaan ja huutelivat (Teemu) Pukin nimeä. Kyllä siitä hyvä fiilis tulee pelaajalle. En usko, että muutama vuosi takaperin olisivat olleet noin innoissaan maajoukkueen treeneistä.

Taylor ja Huuhkajat ovat tulessa lauantaina, kun Helsingin Olympiastadionille saapuu Nations Leaguen avausottelussa vieraaksi Bosnia ja Hertsegovina. Ottelu käynnistyy kello 19.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.