Huuhkajat aloittaa lauantai-iltana urakkansa Nations Leaguessa. Huuhkajat isännöi Bosnia-Hertsegovinaa Helsingin olympiastadionilla klo 19.00 alkaen.

Markku Kanerva, Lukas Hradecký ja Glen Kamara käväisivät ottelua alustavassa lehdistötilaisuudessa perjantaina. Lue Hradeckýn ja Kamaran mietteitä täältä.

Huuhkajat pelaa jopa neljä Nations Leaguen ottelua seuraavan 11 päivän aikana. Urakka on kova, ja myös Kanerva tiedostaa sen.

– Huomenna päästään tositoimiin. Hienoa aloittaa Nations League kahdella kotiottelulla. Panosta on. Saatavilla on jatkokarsintapaikka EM-karsintoihin. Luvassa on kova rupeama. 11 päivään neljä peliä. Tätä on odotettu, ja lähdemme hyvillä fiiliksillä huomiseen otteluun.

– Yritämme koko ajan kehittää peliämme. Pääsemme pelaamaan tämän tasoisia vastustajia vastaan, ja ne ovat meille hyviä mittareita. Ollaan analysoitu menneet MM-karsinnat ja sieltä on löytynyt hyviä asioita, ja niitä tässä työstetään. Koko ajan mietimme, millä osa-alueilla voimme olla parempia ja tehokkaampia. On tärkeää, että säilytämme tasomme, ettei ottelujen välillä tule suurta heilahtelua.

Bosnia-Hertsegovina on Huuhkajille hyvin tuttu vastustaja. Suomi on kohdannut Bosnian useasti viime vuosina. Edellisen kerran maat iskivät yhteen marraskuussa MM-karsintojen toiseksi viimeisellä ottelukierroksella. Suomi haki Zenicasta upean 3-1 -vierasvoiton.

– Kolmas UEFA:n kilpailu, jossa saimme Bosnian samaan lohkoon. Heillä on paljon samoja nimiä ja avainpelaajia joukkueessaan. Kyllä siellä on muutamia muutoksiakin. On mielenkiintoista nähdä muidenkin joukkueiden kohdalla, miten paljon pelien välillä tulee muutoksia, Kamara viittasi tiukkaan ottelurytmiin.

Edin Dzeko joutui reilu vuosi sitten Paulus Arajuuren ja Tim Sparvin käsittelyyn Helsingissä. Nyt Sparv ja Arajuuri eivät ole enää mukana Huuhkajissa.

– Jos ajatellaan tuloksellisesti, niin meillä on Bosniasta kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Ne ovat historiaa, mutta sieltä ollaan otettu paljon sellaisia asioita, joilla voimme kaataa Bosnian jatkossakin. Hyvä joukkuehan se on. Siellä on tuore Serie A:n mestari ja Serie A:n kakkonen, joka teki 13 maalia (Edin Džeko).

Tavoitteena lohkovoitto ja nousu Nations Leaguen A-liigaan

Huuhkajat pääsee terveellä miehistöllä Nations Leaguen otteluihin.

[readmore from=Huuhkajat]

– Terveystilanne on hyvä. Aina jännittää, kun nimeää joukkueen, että tapahtuuko jotain ennen kokoontumista. Saimme kaikki maanantaina kokoon. On selvää, että joillain on paljon kuormitusta ja lihaskireyttä, mutta ei ole mitään huolenaihetta tässä vaiheessa. On valinnanvaraa, jos ajattelemme avauskokoonpanoa.

Kanervan mukaan luvassa on hyvin tasainen lohko.

– Odotan suurta kannatusta faneiltamme, jotta voimme saada hyvän tuloksen. Tiedän, että luvassa on todella tasainen lohko. Tavoitteemme on voittaa tämä lohko ja nousta Nations Leaguen A-lohkoon.

– FIFA-rankingia katsoessa Romania on suosikki voittamaan tämän lohkon. Me olemme varmaan toiseksi suurimpia suosikkeja. Olemme tasaisia Bosnian kanssa. Ranking ei kuitenkaan kerro sitä, mitä itse kentällä tapahtuu. Jokainen joukkue ottaa varmasti pisteitä tässä lohkossa ja meidän on otettava niitä kaikista eniten.

Yle TV2 näyttää lauantain ottelun. Ylen studio alkaa klo 18.00.

LUE LISÄÄ:

Suuri ennakkopaketti Huuhkajien Bosnia ja Hertsegovina -otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, arvioidut avaukset ja kommentit

Tuukka Ikkeläjärvi