TURKU. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelasi tänään perjantaina EM-jatkokarsintapaikasta Norjaa vastaan. Norja oli tyly vieras ja haki Turun Veritas Stadionilta 2-0-vierasvoiton ja romutti Pikkuhuuhkajien haaveet EM-kisapaikasta.

Norja hallitsi valtaosan pelistä, mutta Suomella oli oma etsikkoaikansa. Avausjakson lopulla ja toisen jakson alussa Pikkuhuuhkajat loi kaksi vaarallista maalipaikkaa, mutta seurajoukkuetasolla Leedsiä edustava Kristoffer Klaesson torjui sekä Agon Sadikun että Naatan Skytän yritykset.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen harmitteli pelin jälkeen sitä, että etsikkoaika jäi käyttämättä.

– Jos ajatellaan ensimmäistä 45-60 minuuttia, niin siinä oli aikansa milloin meille tarjottiin mahdollisuutta. Siinä oli sellainen etsikkoaika olemassa, Malinen sanoi.

– Kyllähän tämä oli taistelupeli ja se oli tiedossa, että tässä ei hirveästi hienouksia kumpikaan joukkue uskalla lähteä hakemaan vaan pelataan voitosta.

– Meidän olisi pitänyt olla hieman kliinisempiä ja aavistuksen rauhallisempia. Meillä kesti tänään liian kauan, että päästiin maltillisempaan peliin. Ehkä sellainen kymmenen, 15 minuuttia avausjakson lopusta alkoi muistuttaa sitä meidän omaa tekemisen tasoa.

Ottelu oli Pikkuhuuhkajien pelaajille heidän tähänastisen uransa tärkein. Suuren panoksen ottelu näkyi jännityksenä, ja myös Malinen aisti sen.

– Jos nyt jälkikäteen ajatellaan, niin ehkä siinä jonkun verran sitä [jännitystä] oli. Me tehtiin kyllä kaikkemme, että sellainen rentous säilyisi, Malinen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Jos ajatellaan, minkälaisia asioita me haluttiin lähestyä tässä, niin ne oli tällaisia henkimaailman asioita: kotikenttä, intohimo pelata, rohkeus pelata. Niihin me yritettiin satsata, mutta ei siinä ihan onnistuttu. Jokunen pelaaja siellä oli, jolta odotettiin vähän ratkaisevampaa roolia.