Miten Gareth Bale päätyi Los Angelesiin? Näin kommentoivat sisäpiiriläiset

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen Major League Soccerissa pelaava Los Angeles FC julkaisi tällä viikolla jättisiirron, kun se kertoi hankkineensa tähtihyökkääjä Gareth Balen.

Walesilaislaituri siirtyy LAFC:hen Real Madridista, jossa hän voitti muun muassa viidesti Mestarien liigan ja kolmesti Espanjan La Ligan.

Balen, 32, siirto Los Angeles FC:hen ei ollut mikään vuositolkulla suunniteltu diili. MLS-seuran toimitusjohtaja John Thorrington kertoi Athleticin haastettelussa, että kaikki sai alkunsa kesäkuun alussa, kun hänen kännykkäänsä ilmestyi jalkapallo-agentilta viesti, jossa pyydettiin keskustelemaan Gareth Balesta.

– Lähdinkö tähän kauteen ajatellen, että ”laitetaan rahaa sivuun Gareth Balea varten”? En, se ei ollut suunnitelmani. Mutta sanoin kyllä omistajillemme, että eteemme tulee tällaisia mahdollisuuksia ja meidän on oltava valmiina hyödyntämään ne, sanoi Thorringon.

Bale solmi LAFC:n kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka takaa hänelle noin 1.5 miljoonaa euroa ja sisältää 18 kuukauden jatko-option, joka nostaisi hänen palkkansa uudelle tasolle.

Athleticin tietojen mukaan Bale tienasi viime kaudella Real Madridissa 32.4 miljoonaa euroa, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin koko LAFC:n palkkabudjetti.

– En voi tarjota Garethille Mestarien liigan jalkapalloilua. En voi tarjota hänelle sellaista palkkapakettia, jonka hän saisi Mestarien liigassa tai Valioliigassa pelaavalta seuralta. Me voimme tarjota hänen kaltaiselleen pelaajalle ainutlaatuisen mahdollisuuden tulla tänne tekemään jotain erilaista, sanoi Thorrington.

MLS tarjosi Balelle myös hyvän mahdollisuuden valmistautua ensi talvena pelattaviin MM-kisoihin, sillä Yhdysvalloissa kausi päättyy marraskuun alussa.

Balen agentti Jonathan Barnett kertoi Athleticille, että hänen asiakkaallaan oli 4-5 vakavasti otettavaa tarjousta pöydällään.

– Niitä olisi voinut olla enemmänkin, mutta me rajasimme vaihtoehtoja hänelle. Hän ei ollut esimerkiksi menossa Italiaan tai Espanjaan.

– Hänen ei tarvitse pelata jalkapalloa. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaiten tienanneista jalkapalloilijoista. Mutta jos kaikki menee hyvin, niin tietysti hän voi jäädä sinne joksikin aikaa. Miksi ei? Hän elää siellä mahtavaa elämää ja hän nauttii yhä pelaamisesta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.