Englannin A-maajoukkue koki melkoisen pettymyksen kesäkuun Nations Leaguen otteluissa.

Se ei voittanut neljästä ottelusta ainuttakaan. Kesäkuun maaottelut päättyivät todelliseen nöyryytykseen, kun Unkari voitti Englannin vieraskentällä tyylipuhtaasti 4-0.

Unkari-tappion jälkeen Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate sai valtavasti kritiikkiä.

Englannin jalkapalloliitto luottaa kuitenkin Southgateen kuin muuriin. Englannin jalkapalloliiton puheenjohtaja Debbie Hewitt puhui Southgatesta englantilaislehdistölle.

– Luotamme Garethiin ja se on tärkeää. Se on todella tärkeää, kun lähestymme kaikista tärkeintä turnausta. Arvostan hänessä eniten kestävyyttä ja vastuunkantamista. Hän ei koskaan luovuta. Juuri sellaista odotan englantilaiselta valmentajalta.

– On hienoa työskennellä Garethin kaltaisen valmentajan kanssa, koska se, miten paljon hän haluaa oppia jatkuvasti uutta, on jotain poikkeuksellista. Tuloksellisesti katsottuna Gareth on menestynein Englannin A-maajoukkuevalmentaja 55 vuoteen, Hewitt muistutti.

Hewittin mukaan aiemmin Englannin maajoukkuepelaajat kinastelivat keskenään. Southgaten saavuttua kulttuuri on muuttunut.

– Ihmiset eivät näe sitä, millainen Gareth on joukkueen keskuudessa ja millaisen kulttuurin hän on luonut maajoukkueeseen. Ennen kuin Gareth tuli valmentajaksi, eivät pelaajat pukeneet maajoukkueen paitaa ylpeydellä päälleen. Silloin eri seurojen pelaajat riitelivät keskenään, kuten olemme lukeneet. Pelaajat eivät tulleet keskenään toimeen.