Kuten maanantaina kerroimme, ovat Bayern München, Liverpool ja Sadio Mané päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että viimeksimainittu siirtyy saksalaisseuran vahvuuteen kolmivuotisella sopimuksella. Senegalilaishyökkääjä kävi tiistaina Bayernin lääkärintarkastuksessa, ja sopimus julkaistaan virallisesti keskiviikkona.

Asiat ovat jo niin pitkällä, että Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic kommentoi avoimesti siirtoa saksalaisessa Sky-TV-kanavalla.

– Me kaikki olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että pystyimme tuomaan niin mahtavan pelaajan ja maailmantähden Müncheniin, Salihamidzic hehkutti.

– Manén ensimmäinen päivä Münchenissä on sujunut oikein hyvin. Sadio viihtyy hyvin. Sadio saapuu meille uransa huipulla, on parhaassa iässään ja huippukunnossa sekä janoaa mestaruuksia. Siksi hän on täysin oikeassa seurassa.

Bayern maksaa 30-vuotiaasta Manésta Liverpoolille suoran 32 miljoonan euron korvauksen. Summa voi maksaa yhdeksällä miljoonalla eurolla bonuspykälien täyttyessä.

– Kun agenttini kertoi minulle ensimmäisen kerran Bayern Münchenin kiinnostuksesta, olin heti tulta ja tappuraa. Kun Bayern esitteli minulle suunnitelmansa, oli tunne heti oikea. Minulle Bayern oli oikea seura oikeaan aikaan, Sadio Mané kommentoi siirtoaan Bildille.

[readmore from=Mane-Sadio]

Bayernissa Manélla on erittäin hyvät mahdollisuudet saavuttaa ainakin Bundesliigan mestaruus. Siihen, riittääkö joukkueen taso myös Mestarien liigan voittoon, hän ei aivan suoraan kantaa ottanut.

– Teemme kaikkemme, että yltäisimme finaaliin, Mané kuitenkin lupasi.

Bayern on tarvinnut uuden huippuhyökkääjän, sillä ainakin Robert Lewandowski ja mahdollisesti myös Serge Gnabry ovat poistumassa seurasta.

Lähteet: Transfermarkt ja Kicker