Veikkausliigan hallitseva mestari HJK rämpii tällä hetkellä pahasti. Sarjan selvästi suurimmalla pelaajabudjetilla operoiva helsinkiläisseura hävisi keskiviikkona IFK Mariehamnille vieraissa 2-1 ja joukkueen voitottomien pelien putki kasvoi jo kolmeen.

HJK on kadottanut pelinsä käytännössä huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Ensi viikolla joukkueella on edessään Suomen Cupin puolivälieräottelu Interiä vastaan sekä Veikkausliigan kärkitaisto KuPSia vastaan. Viikkoa myöhemmin HJK aloittaa Mestarien liigan karsinnat, joiden avauskierroksella se kohtaa latvialaisseura RFS:n.

HJK sai Twitterissä murskakritiikkiä keskiviikon Mariehamn-ottelun aikana sekä sen jälkeen – ja ihan aiheesta.

Alla muutamia poimintoja:

– HJK pelaa Maarianhaminassa sellaisella maanantaihöntsyintensiteetillä, ettei vaikuta kauheasti napostelevan.

– Hyvin menee HJK. Olisiko jo aika Koskelan poistua.

– HJK:n peli on ihan sekaisin. Tänäänkin ihan kauheata virkamiesfutista ja ihan aiheesta ovat 2-1 tappiolla. Missä on tunne ja taistelutahto. Tällä hetkellä sanoisin, kuten Nappulakengat sanoo, jakakaa se pytty. Mutta sen osoite on Kuopio tällä pelillä.

– Lähden tänään posin kautta analysoimaan peliä. Montaa pistettä ei enää sarjapaikan säilyttäminen vaadi. Siinäpä ne posit. Negatiivista palautetta löytyykin ”hieman” enemmän… Palataan astialle kun Savo käy poimimassa pisteet stadista…

Milloin painetaan paniikkinappulaa HJK? Kyllä tällä joukkueella pitäisi vähän parempaa tulosta tehdä. Kauden tärkeimmät pelit tulevina viikkoina ja pakka on aika sekaisin..

Janne Oivio (@janneoivio.bsky.social)

@JanneOivio
HJK pelaa Maarianhaminassa sellaisella maanantaihöntsyintensiteetillä, ettei vaikuta kauheasti napostelevan. #HJK #veikkausliiga

Petri Pyysing

@viiskeetkaks
Hyvin menee HJK. Olisiko jo aika Koskelan poistua. #veikkausliiga

Rasmus Pinomaa

@RasmusPinomaa
Milloin painetaan paniikkinappulaa #HJK? Kyllä tällä joukkueella pitäisi vähän parempaa tulosta tehdä. Kauden tärkeimmät pelit tulevina viikkoina ja pakka on aika sekaisin..
#veikkausliiga

Mikko Nikkanen 🇺🇦

@mikkonikkanen

Mikko Nikkanen 🇺🇦

@mikkonikkanen
Vaikka on loukkeja ja muuta, niin nyt alkaa olla aika tehdä muutoksia jos kausi halutaan pelastaa. Mikään ei edelleenkään viittaa siihen, että Klubi saisi ylivoimaisista resursseistaan kilpailuetua.

Peli ei ole toiminut kohta vuoteen kuin hetkittäin.
#HJK #Veikkausliiga

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️FT: IFK M vs HJK 2-1

14' Hostikka 0-1
32' Owoeri 1-1
77' Dé 2-1

#HJK #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi
Huonoja tuloksia voidaan johonkin asti selitellä tilastoilla (xG dominanssilla ja muulla), mutta Koskelan Klubi ei osaa hyökätä eikä murtautua. Väitän, että kurssi ei nykyjohdolla ole kääntymässä ja latvialaisia vastaan tulee noutaja.
#HJK #Veikkausliiga