Maanantaisen Nations Leaguen ottelun juuri päättyessä Itävallan ja Tanskan välillä Wienin Ernst-Happel-Stadionilla nähtiin erittäin kummallinen tilanne. Keskiympyrän korkeudelle syntyi noin 30 senttimetriä syvä kuoppa, johon myös Tanskan pelaajan Andreas Skov Olsenin jalka upposi. Onneksi loukkaantumisilta vältyttiin.

Itävalta kohtaa samalla loppuunmyydyllä stadionilla perjantaina Ranskan. Jotta vastaava ei toistuisi, on pelikenttä nyt tutkittu perusteellisesti röntgenlaitteiden avulla. Niillä on pyritty tutkimaan, löytyykö kentästä maan sisäisiä onttoja onkaloita. Tutkimusten jälkeen Itävallan jalkapalloliitto ÖFB oli saanut UEFA:lta vihreää valoa sille, että peli voidaan stadionilla pelata.

Uutistoimisto AFP:tä lainanneen DAZN:n mukaan syy kentän surkeaan kuntoon oli sunnuntain voimakkaissa sateissa, jotka nostivat pohjaveden tasoa ja synnyttivät nurmeen kuopan. Itävalta-Tanska-peli alkoikin noin 90 minuuttia myöhässä, koska stadionin lähettyvillä koettiin huomattava sähkökatkos. Molempien joukkueiden pelaajat valittelivat pelikelvonta nurmea jo ilman syntynyttä kuoppaakin.

Wieniin on ennustettu jälleen perjantaiksi voimakkaita vesisateita. Kentän huoltoon onkin nyt kiinnitetty erityistä huomiota. Pahinta skenaariota varten Itävallan jalkapalloliitto on jo varautunut kentän päälle rullattavalla varanurmella, jos pelialusta pääsee liian heikkoon kuntoon.

Diario AS

@diarioas
😳 El misterioso agujero que apareció en el Austria-Dinamarca

⚠ Al término del encuentro de la #NationsLeague la imagen de un enorme socavón en el terreno de juego dio la vuelta al mundo