Rikostutkinnassa oleva Manchester United -legenda Ryan Giggs jätti lopullisesti Walesin maajoukkueen – halusi turvata työrauhan MM-kisoihin

© Kuva: Getty Images

48-vuotias Walesin ja Manchester Unitedin pelaajalegenda Ryan Giggs ilmoitti maanantaina jättävänsä pysyvästi paikkansa Walesin A-majaoukkueen valmentajana. Giggsin päätös johtuu häneen kohdistuvasta rikostutkinnasta.

Giggs aloitti Walesin valmentajana tammikuussa 2018 nelivuotisella sopimuksella. Hänen johdollaan Wales selviytyi EM-turnaukseen sekä nousi Nations Leaguen A-liigaan. Hänet kuitenkin hyllytettiin maajoukkuevalmentajan paikalta marraskuussa 2020, kun poliisi pidätti hänet epäiltynä naisystävänsä ja toisen henkilön pahoinpitelystä.

Tapauksen tutkinta ja oikeuskäsittely ovat yhä kesken, joten Giggs katsoi parhaaksi antaa Walesin maajoukkueelle työrauhan valmistautuessa marras-joulukuun MM-turnaukseen. Walesin päävalmentajana on toiminut Giggsin hyllytyksen takia marraskuusta 2020 lähtien väliaikaisella pestillä Robert Page, Giggsin aiempi apulaisvalmentaja. Page pelasi Giggsin tavoin Walesin maajoukkueessa, ja valmensi ennen A-maajoukkueeseen nousua Walesin juniorimaajoukkueita.

– Pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt jättää välittömästi paikkani Walesin maajoukkueen valmentajana, Giggs aloitti julkisen tiedotteensa.

– On ollut kunnia ja etuoikeus valmentaa maatani, mutta on Walesin jalkapalloliitolle, valmennustiimille ja pelaajille oikein, että he saavat valmistautua MM-turnaukseen selkeässä tilanteessa ja ilman spekulaatiota päävalmentajansa ympärillä.

– Kuten julkisuudessa on hyvin kerrottu, olen vakuuttanut syyttömyyttäni rikossyytteitä koskien Manchesterin oikeusistuimessa. Vaikka luotankin oikeusprosessiin, toivoin, että tapausta olisi käsitelty aikaisemmin, jotta voisin jatkaa valmentajan töitäni. Tapaus on viivästynyt ilman kenenkään myötävaikutusta.

– En halua vaarantaa maani MM-kisavalmisteluja millään tavalla, Giggs perusteli ratkaisuaan.

Wales pelaa MM-kisoissa ensi kerran sitten vuoden 1958. Isäntämaa Qatar on kisojen ainoa ensikertalainen, mutta Wales on pisimpään kisoista poissa ollut maa. Se pelaa samassa alkulohkossa Englannin, USA:n ja Iranin kanssa.

Ryan Giggs totesi tiedotteessaan haluavansa jatkaa valmentajauraansa, kunhan oikeuskäsittely on ohi. Luonnollisesti toiveen toteutuminen riippunee myös siitä, mikä oikeuden päätös on.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!