Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelasi tiistai-iltapäivästä varsin merkittävän ottelun Azerbaidžania vastaan Helsingin Töölön tekonurmella.

Nuoret isännät aloittivat pelin selkeällä otteella, mutta nopeat kimmokkeet antoivat saumansa myös vieraille.

10.minuutin pelin jälkeen Juho Hyvärinen keskitti, ja Naatan Skyttä puski – tolppaan. Vartin vaiheilla puolestaan Ville Koski pääsi puskemaan kulmasta läheltä – maalivahti Akpar Valiyevin syliin.

Kai Meriluoto sai pallon jo verkon perukoille, kymmentä minuuttia ennen ensimmäisen jakson päättymistä, tilanteessa kuitenkin paitsio. Huolimatta Suomen tilastoissakin näkyneestä selkeästä hallinnasta, mentiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Isot ratkaisut toisen jakson alussa

Tauon jälkeen alkoi tapahtua isolla kädellä. Ensin Kosken käsivirheestä vihellettiin vieraille rangaistuspotku – jonka Viljami Sinisalo torjui.

Takaiskulta säästyttyä alkoi tapahtua myös hyökkäyspäässä. Kaksi minuuttia rankkarista, ja Skyttä onnistui. Viisi minuuttia tästä, Oliver Antman teki pitkän juoksu ja laukoi pallon boksin takaa vasempaan alanurkkaan.

Viimeinen niitti iskettiin 80. minuutilla, kun Agon Sadiku muutti Taneli Hämäläisen laukauksen paluupallosta lukemiksi 3-0.

Voiton myötä Pikkuhuuhkajilla on perjantaina Turussa mahdollisuus napata paikka EM-kisojen jatkokarsintaan. Voittamalla kello 18 Veritas Stadionilla alkavassa ottelussa Norjan joukkue sijoittuisi lohkokakkoseksi.