Jalkapallon uudistunut Suomen Cup on saanut tällä kaudella ansaittua kiitosta toimivan formaattinsa ansiosta. Jos ei Ilveksen sensaatiomaista putoamista omalle kakkosjoukkueelleen lasketa, ovat suuren luokan yllätykset kuitenkin olleet cupissa verrattain vähissä.

Ennen tiistai-iltaa kaikki veikkausliigajoukkueet Ilvestä lukuun ottamatta olivat ottaneet aina voiton alempisarjalaisesta vastustajastaan, ja tamperelaisten lisäksi laulukuoroon oli lähtenyt vain Honka, joka hävisi toiselle pääsarjaseuralle HIFK:lle. Neljännesvälierissä oli mukana kaikkiaan kymmenen veikkausliigajoukkuetta, ja arvontatulos oli mahdollistanut, että puolivälieriin voisi edetä pääsarjaseuroja seitsemän.

Lopullinen saldo on kuitenkin kuusi, sillä Ykköseen täksi kaudeksi noussut JäPS vastasi yhdestä Suomen Cupin tämän kauden suurimmista yllätyksistä. JäPS sai Järvenpään keskuskentälle vieraakseen AC Oulun, ja hyvin viime aikoina pelannut veikkausliigajoukkue oli luonnollisesti pelin suosikki.

Oululainen vierasjoukkue siirtyi johtoon 47. minuutilla, kun Enoch Banza pani pallon maaliin. JäPS ei kuitenkaan taipunut. Ensin 82. minuutilla Hassan Sesay muutti numeroiksi 1-1, ja lopulta 87. minuutilla JäPS sai survottua peliin voittomaalin.

Ouluun parin kuukauden sopimuksella saapunut itävaltalaistoppari Mehdi Hetemaj haparoi pahasti, JäPS pääsi riistämään pallon ja lopulta se painui sekavien vaiheiden jälkeen alakulmaan. Maali merkittiin AC Oulun omaksi maaliksi tilastoihin. AC Oulu oli tiedottanut Hetemajn testiluontoisesta sopimuksesta vasta tiistaina.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Tatu Virtanen

@VirtanenTatu
Se on mukava paikka varmasti vierailla tämä Suomen Monte Carlo.

Bajamajaan paskalle vaan ennen peliä ja lopulta perunapeltokentälle tietäen, että ei täältä pisteitä saa.

Vuoteen ei ole hävitty. #JäPS #Ykkönen #SuomenCup

Kaukana eivät yllätykset olleet muissakaan otteluissa. Hämeen derbyssä HJS pani hyvin kampoihin Hakalle ja etenkin maalivahti Joonas Immonen esitti useita hyviä torjuntoja. Jatkoaika häämötti jo, kunnes 86. minuutilla Janne-Pekka Laine laukoi pelaajaruuhkan takaa Hakalle 1-0-voittonumerot. Yleisöä Hämeenlinnassa oli komeasti yli 1 400 katsojaa.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

HJS - Miesten edustus

@hjs_miehet
Upea peli HJS:ltä, mutta Haka oli niukasti parempi viime hetkien maalilla.

Kaikkiaan mahtava tapahtuma koko HJS-perheen voimin. Kiitos kaikille!

FT: 0-1 (0-0)

👎 Janne-Pekka Laine 86'

#hjsperhe #meollaanhjs #kakkonen #kauriala #hämpton #hjs_fi #suomencup #veikkausliiga

Taneli Kask

@TaneliKask
Ryhdikäs peli HJS:lta liigajoukkuetta vastaan 👌.

1402 katsojaa kertoo myös omaa kieltään kuinka #SuomenCup:in vanhan formaatin palautus on erinomainen asia!

#HJS_Edustus #FCHaka

Taneli Kask

@TaneliKask
Kauriala hyvin kansoittunut 👍
#hjs_edustus #fchaka #SuomenCup

Lahdessa Kakkosen Atlantis puolestaan johti peliä FC Lahtea vastaan peräti kahteen otteeseen. Kummankin viimeisteli nigerialainen Ibekwe Chijioke. FC Lahti nousi kuitenkin viimeisellä puolituntisella rinnalle ja lopulta 4-2-voittoon. Geoffrey Chinedu teki lahtelaisille kaksi maalia ja Macoumba Kandji ja Albion Ademi maalin mieheen. Ademille maali oli kauden 2022 ensimmäinen.

Puolivälieräpareista ovat varmistuneet Inter-HJK, Haka-KuPS ja FC Lahti-JäPS. Viimeinen puolivälieräjoukkue varmistuu vasta keskiviikkona, kun Ykkösen PK-35 isännöi Helsingissä Kakkosen Salon Palloilijoita. Ottelun voittaja saa puolivälierissä vieraakseen HIFK:n. Puolivälierät pelataan 29.6.