AC Milanin keskikenttäpelaaja Tiémoué Bakayoko on kritisoinut poliisin toimintaa sen jälkeen, kun aseistetut viranomaiset pysäyttivät ja tutkivat hänet.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt viime päivinä video, jossa poliisi painoi Bakayokon, 27, autoa vasten tutkiessaan häntä ennen kuin huomattiin, että kyseessä on väärä henkilö. Video on tiettävästi kuvattu 3. heinäkuuta.

Milanon poliisista on kiistetty väitteet rasismista tapauksesta nousseen kohun jälkeen. Viranomaisten mukaan Bakayoko ja hänen autossaan ollut toinen henkilö sopivat heidän etsimäänsä kuvaukseen vihreää paitaa käyttävästä tummaihoisesta miehestä, joka liikkuu katumaasturilla.

– On huomattava, että etsintä tapahtui operatiivisessa tilanteessa, joka oikeutti korkeimpien turvatoimien käyttöönoton, kommentoi poliisi Reutersille.

– Se suoritettiin tavalla, joka oli täysin yhdenmukainen käynnissä olevan hälytyksen tyypin kanssa.

– Kun henkilö oli tunnistettu ja oli todettu, että hän ei ollut osallisena, palvelua jatkettiin ilman minkäänlaisia huomautuksia asianomaisen henkilön taholta.

Keskiviikkona Bakayoko kommentoi tapahtumaa Instagram-tilillään.

– Ongelma ei ollut heidän erehdyksessään. Kuka tahansa voi tehdä virheen. Ongelma oli siinä, miten he toimivat, sanoi Bakayoko Football Italian mukaan.

– Minä ja seuralaiseni olimme metrin päästä aseesta. He asettivat meidät selvästi vaaraan riippumatta siitä, oliko heillä siihen syynsä.

– Tilanne olisi ollut paljon pahempi, jos en olisi pysynyt rauhallisena, jos minulla ei olisi mahdollisuutta tehdä työtäni [ammattilaisjalkapalloilijana] ja jos minua ei olisi tunnistettu ajoissa.

Bakayoko pelaa AC Milanissa lainalla Chelseasta.