Saksan Cupin viime kaudella valloittanut RB Leipzig on hankkimassa Hoffenheimista riveihinsä Saksan maajoukkueen laitapuolustajan David Raumin, mutta ainoaksi loppukesän maajoukkuetason hankinnaksi hän ei välttämättä jää. Bild kertoo, että hyökkääjä Timo Werner on niin ikään lähellä siirtoa Leipzigiin – eli takaisin vanhaan seuraansa, josta hän Valioliigan Chelseaan lähti.

26-vuotias Werner on ollut tyytymätön rooliinsa Chelseassa ja halajaa siksi muille maille. Bildin mukaan Leipzig ja Chelsea ovat jo keskustelleet siirrosta. Transfermarktin tietojen mukaan Leipzigissa ollaan jo hyvin optimistisia sen suhteen, että Wernerin paluu voi toteutua.

Wernerin siirto Leipzigiin voisi toteutua ”kalliin lainasiirron ja kalliin ulosostoklausuulin” avulla. Chelsea maksoi hänestä kaksi vuotta sitten Leipzigille 53 miljoonaa euroa, eikä halua kovin halvalla häntä pois päästää.

Werner ei ole kuitenkaan erityisen hyvin Chelseassa onnistunut, ja hänen uransa on ollut pikemminkin laskusuhdanteessa. Viime kaudella hän pelasi 21 valioliigaottelua, joissa maaleja syntyi neljä ja maalisyöttöjä yksi. Nyt ura pitäisi saada takaisin raiteilleen. Sen toteuttamiseksi Wernerin kerrotaan olevan valmis puolittamaan Chelseassa saamansa 20 miljoonan euron bruttovuosipalkan.

Wernerin entinen tutkapari Yussuf Poulsen on siirron mahdollisuudesta innoissaan.

– Toivon, että hän palaa takaisin, sillä hän on hyvä pelaaja. Olemme joukkue, joka yrittää ottaa seuraavan askeleen ja kehittyä yhdeksi Euroopan suurista seuroista. Sitä varten tarvitsemme laatupelaajia. Me muodostimme aiemmin hyvän tiimin, Poulsen totesi.

Lähde: Transfemarkt

Manuel Veth

@ManuelVeth
Update Timo Werner to #RBLeipzig. The #Bundesliga club is very hopeful that a deal can be worked out with #Chelsea. Werner would have to give up a part of his salary as reported yesterday for @Transfermarkt. Still a way to go but there is real optimism now. ⏳🔜❓#CFC