Palloliitto valmistelee kabinetissaan keinoa, jolla suomalainen jalkapallo voisi toipua pysähdystilastaan. ElmoTV uutisoi torstaina, että liitto kaavailee perustavansa Veikkausliigan ja nykyisen Ykkösen väliin uutta kilpasarjaa Superykköstä. Siihen osallistuisi tämänhetkisen tiedon mukaan kymmenen joukkuetta. Sen olisi määrä käynnistyä jo vuonna 2024.

Superykköstä ei muodosteta periaatteella, että siitä tulisi pysyvä sarja. Se on tarkoitus kehittää nykyisten Ykkösessä pelaavien seurojen kilpailukykyä ja auttaa Veikkausliigaa kasvamaan 16 joukkueen huippusarjaksi. Kaudella 2022 Veikkausliigassa pelaa 12 joukkuetta.

Palloliiton kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki vahvisti ElmoTV:lle, että Palloliitto koettaa saada aikaan sarjauudistuksen. Hän ei kuitenkaan puhunut yksityiskohdista sen tarkemmin, vaikka myönsi julkisuuteen vuotaneen aikataulun oikeaksi.

Veikkausliigan laajeneminen voisi tuoda katsomoihin enemmän yleisöä. Putoaminen alemmalle sarjatasolle olisi myös epätodennäköisempää, minkä pitäisi turvata työpaikkoja ja taata parempi jatkuvuus seurojen liiketoiminnalle. Ideaalitilanteessa vaihtuvuus Ykkösessä rauhoittuisi, ja toimintaympäristö ammattilaistasolla edistyisi.

Muokattu 14.7. klo 18.46: Lisätty viimeinen virke.