Belgian naisten maajoukkue löi Italian 1–0 myöhään maanantai-iltana. Voiton myötä Belgiasta tuli kahdeksas ja viimeinen puolivälieräpaikkansa lunastanut joukkue meneillään olevissa EM-kilpailussa.

Belgia sijoittui D-lohkossa Ranskan jälkeen toiseksi. Puolivälierissä se saa Leigh Sports Villagessa vastaansa Ruotsin. Haaste on melkoinen, sillä Ruotsi kuuluu turnauksen kiistattomiin mestariehdokkaisiin. Alkulohkossa Belgia hävisi vain yhden ottelun, Ranskaa vastaan 1–2, vaikka joukkueen odotettiin tulevan siinäkin pelissä yliajetuksi. Ennakkoarvioissa myös Islanti ja Italia olivat enemmän tai vähemmän selvähköjä suosikkeja sijoittumaan Belgian yläpuolelle. Eilisessä ottelussa Belgia jäi johtomaalinsa jälkeen pahasti Italian jalkoihin pelillisesti.

Belgia on nyt ainut joukkue, joka jatkaa puolivälieriin alle kuudella pisteellä.

Muissa peleissä vastakkain pelaavat Englanti ja Espanja, Ranska ja Alankomaat sekä Saksa ja Itävalta, joka onnistui yllättämään Norjan. Belgia ja Ruotsi ovat yläkaaviossa Englannin ja Espanjan kanssa. Emäntämaa Englanti voitti A-lohkon valtavalla 14 maalin erolla. Maalivahti Mary Earpsin tilastoihin kirjattiin kolme nollapeliä.

Espanja ja Englanti aloittavat puolivälierät huomenna keskiviikkona. Viimeinen neljännesfinaali pelataan 23. heinäkuuta.