Ruotsi ja Alankomaat avasivat lauantai-iltana EM-turnauksensa kohtaamalla toisensa C-lohkon huippuottelussa. Peli päättyi 1–1-tasapeliin. Bramall Lanella pelattua ottelua oli saapunut seuraamaan 21 342 ihmistä, mikä tarkoittaa sitä, että pelissä rikottiin Suomi–Espanja-ottelun yleisöennätys. Koskaan aiemmin ei ollut yli 17 000 henkilöä katsonut ilman emäntämaata pelattua EM-ottelua.

Ensimmäisellä puoliajalla Alankomaat ei saanut missään vaiheessa peliään käyntiin. Hyökkäyksiä leimasi kaavamaisuus ja riippuvaisuus yksilöiden aivoituksista. Ruotsi sen sijaan vaikutti väkevältä kaikilla pelin osa-alueilla. Tämä konkretisoitui maalitaululla 35. minuutilla, kun Jonna Andersson vei Ruotsin 1–0-johtoon aivan lähietäisyydeltä. Hollanti oli joutunut vaihtamaan kapteeninsa maalivahti Sari van Veenendaalin nuoreen Daphne van Domselaariin reilut kymmenen minuuttia aiemmin.

Alankomaat tuli ärhäkkäästi toiselle puolikkaalle ja sai tasoituksensa vain seitsemän pelatun minuutin jälkeen, kun Jill Roord iski maalin kääntölaukauksellaan. Tilannetta oli edeltänyt Vivianne Miedeman vahva pitkä kuljetus ja pelinrakennus. Miedema pääsi muutenkin jälkimmäisellä nelivitosella paremmin pelin sisälle, ja koko joukkue vaikutti itsevarmemmalta.

Tilanteet seurasivat toisiaan, mutta lisämaaleja ei nähty. Tilastot kertovat jotain ottelun tasaisuudesta: maalintekoyritykset Ruotsille 11–10, onnistuneet syötöt 369–343. Ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen kaikki C-lohkon joukkueet ovat tasapisteissä, sillä myös Portugali ja Sveitsi päätyivät jakamaan pisteet aiemmin illalla pelatussa 2–2-ottelussa.