FC Hongan puolustukseen ripaus Bundesliiga-kokemusta – ”Erinomainen vahvistus”

© Kuva: Getty Images

Veikkausliigan FC Honka on tehnyt sopimuksen toppari Florian Baakin kanssa.

Baak, 23, on viimeisten kahden vuoden ajan edustanut Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavaa FC Winterthuria, jonka riveissä hän esiintyi 40 kertaa. Viime kaudella hän sai kuitenkin vain 650 minuuttia peliaikaa.

Saksan nuorisomaajoukkueissa pelannut Baak on Hertha Berlinin kasvatti, jonka junioriputken hän kävi läpi Hongan keskikenttäpelaajan Florian Krebsin kanssa. Kummatkin olivat voittamassa alle 19-vuotiaiden Saksan mestaruutta kaudella 2017-18, ja Transfermarkt-sivuston mukaan he ovat pelanneet yhdessä lähes 80 kertaa.

Baak pääsi Hertha Berlinin edustusjoukkueessa lyhyesti kentälle kolmessa Bundesliiga-ottelussa ja hän oli kertaalleen mukana vaihtopenkillä Eurooppa-liigassa.

Kesäkuussa Baak vieraili Krebsin luona Tapiolassa ja piti näkemästään.

– Keskusteluni valmennuksen kanssa todella vakuuttivat minut. Vaikutuin siitä, miten seurassa ajatellaan jalkapallosta. Florian Krebs on hyvä ystäväni ja hän on myös kertonut minulle paljon positiivista Hongasta. Olen seurannut Hongan pelejä aktiivisesti tällä kaudella ja olen hyvin vaikuttunut pelin korkeasta tasosta. Olen hyvin iloinen, että tämä onnistui, Baak kertoo Hongan tiedotteessa.

– Olen pelaaja, joka rakastaa puolustamista. Sanoisin, että kaikkein suurin vahvuuteni on kova voittajamentaliteetti. Vihaan häviämistä ja haluan tuoda sen asenteen mukanani. Hongan kannattajille haluan sanoa, että olen iloinen voidessani aloittaa seurassa ja toivon, että pääsemme juhlimaan yhdessä monia hienoja menestyksen hetkiä.

– Baak on meille erinomainen vahvistus, joka on siis jo käynyt täällä meillä kylässä ja tietää mihin tulee. Saamme hänestä paljon laatua jo ennestään vahvaan puolustuslinjaamme. Tämä siirto tuli mahdollisesi monen onnellisen yhteensattuman kautta, Hongan manageri Hexi Arteva puolestaan sanoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.